Sharing Cart

Yleistä

Sharing Cart on lohko, jonka avulla voit kopioida kurssien sisältöä omaan kirjastoon ja helppo tapa siirrellä Moodlen resursseja ja aktiviteetteja sivustosi eri kurssien välillä.

Vain kolmella napsautuksella Sharing Cart-lohko kopioi ja siirtää yhden kurssikohteen kurssilta toiselle. Se kopioi sisällön ilman käyttäjän tietoja - samalla tavalla kuin "Tuo" -toiminto Kurssin hallinnassa. 

Lisäksi kurssien sisältöä voidaan kerätä ja tallentaa Sharing cart-lohkoon, jolloin lohko toimii kirjastona usein käytetyistä, kopioitavista kurssiaineistoista. Sharing cart-lohkon voivat nähdä vain opettajat ja hallinoijat.

 

Sharing Cart lohkon käyttö


Kytkeminen päälle ja pois päältä:

Kun muokkaustila on päällä, lisää Sharing cart-lohko "Lisää lohko" valikosta. Kun olet lisännyt Sharing cart-lohkon, huomaat, että lohko pysyy "päällä" seuraavan kerran, kun siirryt kurssille. Kun siirryt toiselle kurssille, lisää Sharing cart-lohko taas kurssille samalla tavalla. Vaikka poistaisit Sharing cart-lohkon kurssilta sen sisältö säilyy.
 
 

Kurssilta Sharing Cart-lohkoon kopioiminen: 

Jokaisen aktiviteetin muokkaa-valikossa on nyt vaihtoehto "kopioi sharing cart-lohkoon", tätä painamalla kyseinen aktiviteetti kopiodaan sinun sharing cart-lohkoosi. Kopioidessasi voit valita kopioidaanko Sharing cart-lohkoon aktiviteetin/aktiviteettien käyttäjädata eli käyttäjien sinne kirjoittama tieto wiki-, keskustelualue-, tietokanta- ja sanastoaktiviteeteista.
 

 

Sharing cart-lohkosta kurssille kopioiminen:

Klikkaa sharing cart-lohkossa aktiviteetin tai aiheosion nimen vieressä "kopioi kurssille"-vaihtoehtoa ja valitse alue kurssilta johon aktiviteetti tai osio palautetaan.

 

 

Kansiorakenteen luominen Sharing cart-lohkossa:

  • Klikkaa haluamasi aktiviteetin kohdalla siirrä kansioon-nuolta. Jos Sharing cart-lohkossa ei vielä ole kansiota voit /-merkin jälkeen kirjoittaa kansion nimen ja painaa enter, tällöin kansio luodaan ja aktiviteetti siirretään kyseiseen kansioon.
  • Jos Sharing cart-lohkossa on jo kansio voit valita sen listalta ja painaa enter jolloin aktiviteetti siirretään kyseiseen kansioon.
  • Jos haluat luoda uusia kansioita, silloin kun kansioita on jo olemassa, paina aktiviteetin riviltä siirrä kansioon-nuolta ja sen jälkeen hammasratasta jolloin pääset kirjoittamaan uudelle kansiolle nimen /-merkin jälkeen ja vahvistamaan sen enter-painikkeella.