Sharing Cart

Yleistä

 

Sharing cart on lohko, jonka avulla voit kopioida kurssien sisältöä omaan kirjastoon. Se on myös helppo tapa siirrellä Moodlen resursseja ja aktiviteetteja sivustosi eri kurssien välillä.

Vain kolmella napsautuksella Sharing cart -lohko kopioi ja siirtää yhden kurssikohteen kurssilta toiselle. Se kopioi sisällön ilman käyttäjän tietoja samalla tavalla kuin "Tuo" -toiminto Kurssin hallinnassa. 

Lisäksi kurssien sisältöä voidaan kerätä ja tallentaa Sharing cart -lohkoon, jolloin lohko toimii kirjastona usein käytetyistä, kopioitavista kurssiaineistoista. Sharing cart -lohkon voivat nähdä vain opettajat ja hallinnoijat.

 

Sharing Cart -lohkon käyttö


Kytkeminen päälle ja pois päältä

Aseta muokkaustila päälle ja valitse päänavigaatiosta "Lisää lohko" sekä avautuvasta listasta "Sharing cart". Lohko on näkyvissä muokkaustilan ollessa päällä, ja voit koska vaan poistaa sen. Vaikka poistaisit lohkon kurssilta, sen sisältö säilyy.
 
Lisää Sharing cart -lohko samalla tavalla myös kurssille, jolle haluat kopioida sisältöjä toiselta kurssilta.
 
Sharing cart -lohkon lisäys
 

 

Kurssilta Sharing cart -lohkoon kopioiminen

Jokaisen aktiviteetin muokkaa-valikon vieressä näkyy kori-kuvake ja hiirellä sitä osoitettaessa teksti "Kopioi sharing cart-lohkoon". Paina koria, jolloin kyseinen aktiviteetti kopioituu lisäämääsi Sharing cart-lohkoon. Voit valita kopioidaanko Sharing cart-lohkoon aktiviteetin/aktiviteettien käyttäjädata eli käyttäjien sinne kirjoittama tieto wiki-, keskustelualue-, tietokanta- ja sanastoaktiviteeteista.
 
Kori-kuvake kopioimiseen
Käyttäjädatan kopioiminen

 

Yksittäisten aktiviteettien tai aineistojen lisäksi voit kopioida koko osion Sharing cart -lohkoon sen alalaidassa. Valitse alasvetovalikosta haluttu osio ja paina "Copy section".

Osion kopioiminen sharing cartiin

 

Sharing cart -lohkosta kurssille kopioiminen

Lisää Sharing Cart -lohko myös sille kurssille, jolle haluat kopioida sisältöjä toisen kurssin Sharing cart -lohkosta. Napauta lohkossa kopioitavan aktiviteetin tai aiheosion nimen vieressä "Kopioi kurssille"-kuvaketta, ja valitse se katkoviivalla esitetty alue, johon haluat kopioida aktiviteetin tai osion.

Kopiointi lohkosta kurssille

 

Kansiorakenteen luominen Sharing cart -lohkossa:

  • Klikkaa haluamasi aktiviteetin kohdalla siirrä kansioon -nuolta. Jos Sharing cart -lohkossa ei vielä ole kansiota, napauta kynä-kuvaketta, kirjoita kansion nimi ja paina enter. Näin kansio luodaan ja aktiviteetti siirretään kyseiseen kansioon.
  • Jos Sharing cart-lohkossa on jo kansio, voit valita sen listalta ja painaa enter, jolloin aktiviteetti siirretään kyseiseen kansioon.
  • Jos haluat luoda uusia kansioita silloin, kun kansioita on jo olemassa, paina aktiviteetin riviltä siirrä kansioon -nuolta ja sen jälkeen kynä-kuvaketta. Kirjoita kansiolle nimi ja paina enter.
Aktiviteetin siirto kansioon Kansiolle nimi Aktiviteetti kopioitu kansioon