Kurssin osien piilottaminen

Voit piilottaa tai avata aiheosioita, aktiviteetteja ja aineistoja kurssialueella muokkaustilassa näkyvissä Muokkaa-valikoissa. Opiskelijat eivät näe kurssin piilotettuja osia. Opettaja erottaa piilotetut kohteet harmaasta väristä.

Näin piilotat tai avaat aiheosion, aktiviteetin tai aineiston:

  1. Valitse Muokkaustila päälle kurssisivun yläosassa oikealla olevalla painikkeella tai Asetukset-valikossa.
  2. Valitse Muokkaa haluamasi osion, aktiviteetin tai aineiston otsikon vieressä.
  3. Valitse pudotusvalikossa Piilota tai Näytä.

Kursin osan piilottaminen

Aktiviteetin tai aineiston voi asettaa piilotetuksi sen asetuksissa, kohdassa Moduulien yleiset asetukset. Tämä on usein hyvä tehdä ainakin siksi aikaa, kun aineiston tai aktiviteetin luominen on kesken.

Kurssialueen lopussa olevia aihealueita on myös mahdollista piilottaa muuttamalla kurssin asetuksissa aiheiden määrä pienemmäksi kuin luotujen aiheiden todellinen määrä: Asetukset > Kurssin ylläpito > Muokkaa asetuksia > Kurssiformaatti > Viikkojen/aiheiden määrä. Tätä voi hyödyntää myös kurssialueen pitämiseen luettavampana. Näin piilotetuissa osioissa oleviin aineistoihin ja aktiviteetteihin voi tehdä linkkejä, jotka voit julkaista näkyvissä olevissa osioissa.

Voit varmistaa etteivät piilotetut asiat näy opiskelijoille vaihtamalla väliaikaisesti itsesi opiskelijan rooliin Asetukset-lohkon kohdasta: Vaihda roolia....