Office 365 FAQ

Yleistä

Voiko Office-dokumentin upottaa suoraan kurssille siten että opiskelijat näkevät sen?

Kyllä ja ei. Suoraan tietokoneelta kurssille tiedosto-aktiviteettiin lisätty office-tiedosto ei toimi upotettuna.  Jos opettaja linkittää tiedoston Onedrivestä kurssille niin silloin se näkyy oppilaalle upotettuna mutta vaatii oppilaalta toisen kirjautumisen o365-palveluuun (Microsoft-lohkon kirjautumisen lisäksi) ennen kuin se näkyy upotettuna.

Jos kurssin tai aktiviteetin kopioi, toimivatko office 365 -aineiston linkitykset varmuuskopioidussa tai toiselle kurssille tuodussa aineistoissa?

Kyllä toimivat.

Voiko opettaja käyttää samaa tiedostoa useammalla kurssilla ja päivittää tiedostoa vain Office 365 -palvelussa siten että muutokset päivittyvät kaikilla kursseilla joilla tiedostoa on käytetty?

Kyllä, jos hän on linkittänyt tiedoston kurssille "Linkitä tiedostoon" tai "Tee oikotie/alias tiedostolle" -vaihtoehdoilla.

OneNote

Miten ryhmäpalautukset OneNoten kanssa toimivat? Voiko toinen oppilas muokata toisen oppilaan onenote-palautetta?

Ryhmäpalautukset  eivät toimi OneNote-palautuksien kanssa. Toinen oppilas ei pääse näkemään toisen oppilaan OneNote-vastausta tehtävään vaikka siinä olisi ryhmämoodi käytössä.

Mitä tapahtuu jos oppilas poistaa OneNote-palautuksensa?

Opiskelija voi poistaa palautuksensa OneNotesta ja se poistuu häneltä sieltä pysyvästi mutta palautus ja mahdollinen arvosana jäävät Moodlen tehtävään hänen nähtäväkseen. Myös opettaja näkee edelleen oppilaan palautteen ja arvosanan tehtävässä. Palautus jää tehtävään näkymään zip-pakettina joka sisältää .html -sivun jolla palautus on. Paketti sisältää ainoastaan kirjoitetun tekstin, ei palautettuja tiedostoja.

Opiskelija ei voi enää palauttaa uutta palautusta tähän kyseiseen tehtävään vaikka opettaja antaisi hänelle toisen suorituskerran ja hän aloittaisi "puhtaan" palautuksen. 

Mitä tapahtuu jos OneNote-tehtävä poistetaan kurssilta? Katoavatko suoritukset/palautukset OneNote-onlinen puolelta?

Eivät katoa, ne katoavat kokonaan Moodlesta mutta jäävät OneNote-online puolelle näkyviin. Vaikka koko kurssi poistettaisiin niin aineistot jäävät silti näkyviin OneNoten-onlinen puolellle.

Voiko oppilas/opettaja arkistoida OneNote palautteitaan?

Tietojemme mukaan OneNote ei sisällä arkistointimahdollisuutta.

Tukevatko OneNote-tehtävät ryhmäpalautuksia?

Tällä hetkellä (27.4.2016)  OneNote-tehtävät eivät tue ryhmäpalautuksia, mahdollisesti tulevaisuudessa.