Aktiviteettien suorittamisesta muistuttaminen Muistuttajalla

Aktiviteettien suorittamisesta muistuttaminen Muistuttaja-aktiviteetilla (re-engagement).

 

Opettaja voi luoda Muistuttaja-aktiviteetin muistuttamaan esim. kurssin tentin suorittamisesta kunnes se on suoritettu. Jokaista aktiviteettia kohden josta haluat muistuttaa sinun tulee lisätä ja konfiguroida kurssille uusi muistuttaja-aktiviteetti.

Esimerkissämme muistutamme käyttäjää suorittamaan kurssin tentin viikon päästä siitä kun hän ensimmäisen kerran itserekisteröityy kurssille tai hänet lisätään sille. Lähetämme yhden muistutuksen viikon välein, kahden viikon ajan.

Käytännössä

 

1. Lisää kurssille tentti-aktiviteetti ja määritä sille suoritusehdot "opiskelijoiden edistyminen"-otsikon alla.

2. Lisää kurssille Muistuttaja-aktiviteetti

3. Anna sille nimi esim. tentistä muistuttaja


 
 
4. Jos haluat että joku muu kuin opiskelija saa tämän viestin niin määritä heidän sähköpostiosoitteensa pilkuilla erotettuina arvoina "muut vastanottajat" -kenttään


 

5. Viestin aikaviiveeseen määritä 1 viikko. Ensimmäinen viesti opiskelijalle lähetetään viikko siitä hetkestä kun hänet lisätään kurssille tai hän itserekisteröityy sille. Eli ensimmäisen viestin lähetysaika on aina kurssillerekisteröitymisajankohta+ viestin aikaviive.

 

 

6. "Muistutuksien lukumäärä aikarajan sisällä" määritä kuinka monta viestiä haluat kokonaisuudessaan lähettää. Me haluamme lähettää yhteensä 2 viestiä eli 1 viesti per viikko (kohdassa 7 määritämme kuinka kauan viestejä lähetetään). 

Lähetettäville viesteille on maksimimäärät sen mukaan millaisen aikaviiveen määrität. Rajat ovat:

  • Aikaviive alle 24 tuntia - Maksimissaan 2 muistutusviestiä
  • Aikaviive alle 5 päivää - Maksimissaan 10 muistutusviestiä. 
  • Aikaviive alle 15 päivää - Maksimissaan 26 muistutusviestiä.
  • Aikaviive yli 15 päivää - Maksimissaan 40 muistutusviestiä.

 

7. Seuraavaksi määritämme kuinka pitkään viestejä lähetetään eli meidän tapauksessamme 2 viikkoa (yksi viesti viikon välein).

Tämä tapahtuu "opiskelijoiden edistyminen" -otsikon alla. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä että Muistuttaja-aktiviteetti merkitään suoritetuksi kahden viikon jälkeen ja se ei lähetä enää viestejä tuon ajankohdan jälkeen, vaikka viestejä olisi vielä lähettämättä.

 

 

8. Siirry sivulla takaisin ylemmäs ja määritä opiskelijoille lähetettävän sähköpostiviestin otsikko sekä viestin sisältö. Voit halutessasi tehdä esim. linkin kurssille tai suoraan tenttiin, kopioi vain aktiviteetin tai kurssin osoite leikepöydälle ja tee siitä linkki viestin runkoon.

 

 
 
9. Jos aiot lähettää viestin myös muille määrittelemillesi vastaanottajille, muokkaa heidän viestinsä otsikko ja sisältö.
 
 
 
 
10. Lopuksi määrittele tämän kentän alapuoella "Lopeta ilmoitukset kun valittu aktiviteetti on suoritettu" ja valitse tentti tähän
 
 
 
 
 
11. Valitse lopuksi tallenna ja palaa kurssille.
 
12. Nyt aktiviteetti on kurssilla ja se muistuttaa käyttäjiä 2 viikon ajan, viikon välein suorittamaan tentin.

Jos he suorittavat tentin ennen kuin ensimmäinen viikko on kulunut niin he eivät ehdi saamaan yhtään muistutusviestiä, jos he suorittavat tentin ensimmäisen viikon jälkeen he eivät saa enää toista muistutusviestiä koska viestien lähetys lakkaa kun aktiviteetti on suoritettu tai jos se ehditään suorittamaan ennen kuin ensimmäinen viesti lähetetään.
 
 
 
 
13. Kun klikkaat aktiviteetin auki näet yleiskatsauksen opiskelijoista ja
 
  • Koska seuraava muistutusviesti lähetetään (mikäli käyttäjä ei ole suorittanut aktiviteettia, lähetyskertoja on vielä jäljellä eikä suoritusaika ole ylittynyt)
  • koska ko. Muistuttaja-aktiviteetti tullaan merkitsemään heille suoritetuksi jolloin viestien lähettäminen päättyy (vaikka viestejä olisi vielä lähettämättä.)