BigBlueButton ja näytön jakaminen

BigBlueButtonissa Esittäjä-roolissa oleva henkilö voi jakaa koko näyttönsä, tietyn sovelluksen tai selaimen tietyn välilehden.

Näytön jakamisen aloittaminen

Näytön jakaminen tapahtuu painamalla esityksen alapuolelta työkaluriviltä tietokoneruutu-kuvaketta.

 
 
Tämän jälkeen henkilö valitsee mitä hän haluaa muille jakaa eli:
 
  • Your entire screen. Jakaa koko näyttösi eli aivan kaiken mitä näytölläsi näkyy.
  • Application window. Jakaa vain tietyn auki olevan sovelluksen muille.
  • Chrome tab. Jakaa vain tietyn auki olevan välilehden selaimesta.

ja painaa share-painiketta.

 

 
 

Näytön jakamisen hallinta ja lopetus

 
Kun näytönjako on käynnissä se indikoidaan näytön alareunaan ilmestyvällä palkilla jossa lukee "BBB-palvelimen nimi is sharing a window" ja painikkeet "stop sharing" ja "hide". Palkkia voi liikuttaa vapaasti raahamalla, jos se on tielläsi tai esityksen tiellä.
 
  • Stop sharing-painike keskeyttää jakamisen
  • Hide-painike piilottaa tämän palkin mutta jatkaa näytön jakamista. Jos olet piilottanut palkin sinun tulee palata BBB:n päänäkymään ja klikata sinistä tietokoneenruutu-kuvaketta jotta jakaminen päätetään.