BigBlueButton esitystiedoston lataaminen

Seuraava ohje koskee Esittäjä-roolissa olevaa henkilöä. Käymme läpi miten hän voi ladata esitystiedoston istuntoon.

Esitystiedoston lataaminen

 

1. Esitystiedoston lataaminen aloitetaan painamalla oikealta alhaalta plus-painiketta.

 

 
2. Tämän jälkeen avautuvasta valikosta valitaan "upload a presentation"
 
 

 

3. Nyt voit joko raahata tiedoston/tiedostot tiedosto-kenttään tai painaa "or browse for files" -linkkiä ja hakea tiedosto/tiedostot koneeltasi.

Suositeltu tiedostomuoto on PDF mutta järjestelmä konvertoi myös muut tiedostomuodot kuten docx tai pptx automaattisesti PDF-tiedostoksi latausvaiheessa.

 

 
 
4. Kun olet valinnut tiedostot joita aiot käyttää niin niiden vieressä lukee "to be uploaded"  joka tarkoittaa sitä että sinun tulee vielä ladata ne palvelimelle, jotta voit esittää ne, eli paina seuraavaksi upload-painiketta.
 
 
 
 
5. Kun painat upload-painiketta niin järjestelmä konvertoi tiedostot (tarvittaessa) PDF-muotoon ja vie sinut takaisin BBB-pääkymään esittäen niistä yhden.
 
 
 
 
 
 
6. Nyt kaikki näkevät esityksesi, esityksen alapuolella olevilla painikkeilla voit määrittää sen miten muut näkevät esityksen, nämä painikikkeet ovat:
 
  • Slide. Määrittää mitä sivua esitetään ja nuolilla voit liikkua eteen ja taaksepäin tai alasvetovalikosta valita sivun.
  • Plus ja miinus-merkit zoomaavat näkymää kaikille.
  • <-> -merkki laajentaa sivun kaikille maksimileveyteen.
  • Kokoruudun-tila ei vaikuta muihin käyttäjiin.
 
 
Jos haluat vaihtaa esitettävää tiedostoa sinun tulee palata Plus-merkin taakse ja asettaa ruksi ympyrään sen tiedoston kohdalle jota haluat esittää ja painaa confirm/vahvista.
 
 
 
 
Voit myös tiedoston perässä olevalla paperi-ikonilla asettaa tiedoston katselijoiden ladattavaksi tai poistaa tiedoston tältä näkymältä roskakori-ikonilla
 
 
 
 
 

Esitystiedoston jakamisen lopettaminen

Jos haluat palata alkuperäiseen default-näkymään ja siirtyä siitä Whiteboardille/Tussitaululle avaa jälleen plus-merkki ja sieltä takaa laita ruksi "palloon" default.pdf-kohdalle -> confirm