BigBlueButton-aktiviteetin lisääminen kurssille ja asetukset

Aktiviteetin lisääminen kurssille

 

BigBluebutton-aktiviteetti lisätään kurssille kuten muutkin aktiviteetit, 'lisää aktiviteetti tai aineisto' -valikon kautta.

 

 
Asetukset:
 
  • Instance type -asetus määrittää millainen tapaaminen on kyseessä, suositeltava asetus on "Room/Activity with recordings" sillä tämä sallii lisäosan kaikki asetukset sekä nauhoituksen tallentamisen myöhäisempää katsomista varten
  • Aktiviteetille annetaan nimi "Virtuaaliluokkahuoneen nimi"-kentässä.

 


 

Activity/Room settings -otsikon alla voit määrittää tervetuloaviestin jonka osallistujat näkevät. Tämän lisäksi voit määrittää käyttöön asetuksen "odota moderaattoria" joka tarkoittaa sitä ettei kukaan pääse liittymään istuntoon/palaveriin ennen kuin asetuksissa määritetty moderaattori on ensin liittynyt. Muista varmistaa myös että "istunto voidaan nauhoittaa" -asetus on käytössä mikäli aiot nauhoittaa istunnon.

 

 
Osallistujat-otsikon alla määritellään minkä roolin (katselija vai moderaattori) henkilöt BBB-aktiviteetissa saavat. Esittäjä(Presenter)-roolia ei voi etukäteen jakaa aktiivteetin asetuksista. 
 
Roolimääritys voidaan rajoittaa esim. koskemaan kaikkia kurssin osallistujia, kaikki kurssin opiskelijoita, kaikkia kurssin opettajia tai vain tiettyä kurssilla olevaa henkilöä.

Lue lisää rooleista ja niiden oikeuksista täältä

Esimerkkikuvassani olen määritellyt oikeudet siten että kaikki kurssin opettajat ovat moderaattoreita ja opiskelijat katselijoita.

 

 
Istunnon aikataulu -otsikon alta voi ajastaa koska aktiviteetti aukaistaan käytettäväksi.
 
 
 
 
Kun olet tehnyt tarvittavat muutokset tallenna ja palaa kurssille.