Kurssin analytiikka

Yleistä

Analytiikan havainnot ovat osa uutta Moodlen oppivaa tekoälyanalytiikkaa, joka kertoo opettajille, onko heidän kursseillaan "putoamisvaarassa" olevia opiskelijoita. Oletuksena tämä ominaisuus on pois päältä, joten jos toivot sen käyttöösi, olethan yhteydessä järjestelmäsi hallinnoijaan/pääkäyttäjään.

Ilmoitukset ennusteista

Opettajat saavat ilmoituksen ennusteista sähköpostitse tai Moodlen viestityökalun kautta tai molemmilla tavoin, mikäli he niin haluavat. Jokainen opettaja voi omista viestiasetuksistaan valita, miten nämä havainnot hänelle toimitetaan.

Asetukset löytyvät polusta Käyttäjävalikko -> Asetukset -> Ilmoituksien asetukset, ja riviltä "Analyytikan havainnot" voidaan valita, lähettääkö järjestelmä sähköpostia vai ilmoituksen ainoastaan Viestit-työkalun kautta.

 

 
 
Tämän jälkeen kun järjestelmä on generoinut ennusteet opettajat saavat siitä sähköpostiviestin ja/tai ilmoituksen viestit-työkalun kautta
 

 

 

Ennusteiden käsittely ja tekoälyn opettaminen

 
Näiden lisäksi opettaja löytää kurssia koskevat ennusteet polusta Hammasratas -> Lisää... -> Raportit -> Analytiikan havainnot
 
 
 
 

Ennusteiden käsittely

Kun opettaja haluaa käsitellä ennusteita, hän navigoi kurssin Analytiikan havainnot -sivulle, joka listaa kurssia koskevat havainnot. 

 

 
Tällä sivulla hän voi kunkin havainnon rivillä Toiminnot-valikosta:
 
  • Lähettää viestin ko. opiskelijalle.
  • Tarkastella opiskelijan rakenneraporttia (eli mitä opiskelija on kurssilla tehnyt).
  • Tarkastella ennusteen yksityiskohtia (eli miten siihen on päädytty).
  • Merkitä ennusteen huomioiduksi (joka opettaa tekoälyä siten että havainto oli aiheellinen).
  • Merkitä hyödyttämöksi (joka opettaa tekoälyä siten että havainto ei ollut aiheellinen).