Ubicast-video H5P Course presentation -esitykseen.

Ubicast videon voi upottaa esim. H5P-aktiivteetin Course presentation -kirjastoon.

  1. Avaa Ubicast
  2. Etsi haluamasi video
  3. Editoi videon asetuksia
 
4. Avaa Permissions-välilehti.
 
A) Jos haluat että ihmiset näkevät videot Moodlessa ilman että heidän tarvitsee erikseen kirjautua Ubicastiin niin varmista että "Authentication groups permissions" -otsikon alla Access-sarakkeessa on Non authenticated users "access" ja "yes.

 
B) Jos haluat että video vaatii kirjautumisen kaikilta niin valitse non authenticated users -> access -> no ja authenticated users -> access "yes" ja tallenna muutokset
 


 
 
5. Nyt pääsyoikeudet videoon ovat kunnossa, siirry tarkistamaan että video on julkaistu eli parameters-sivulle. Tällä sivulla ruksin pitää olla kohdassa "published"

 

6. Seuraavaksi voit avata Moodlen toiseen selainikkunaan, luoda kurssille H5P-aktiviteetin ja käyttää Course presentation kirjastoa.


 


7. Seuraavaksi tarvitsemme videon linkin. Avaa Ubicast, editoi videota ja avaa Resources-välilehti 
 
8. Tällä sivulla Resources-otsikon alta kopioi linkki leikepöydälle kohdasta jossa tiedoston päätteenä on high.mp4 tai 720.mp4, mitä suurempi luku tai tieto high, sitä parempi videon laatu on mutta sitä enemmän se vaatii katsojan internetyhteydeltä. Tärkeintä on että valitset mp4-tiedostopäätteellä olevan tiedoston mutta voi olla että esim. low/540p on myös riittävä laatu.

9. Nyt kun sinulla on linkki niin avaa Moodle ja course presentation ja klikkaa video-painiketta työkaluriviltä.
 
10. Voit nyt nimetä videon ja painaa plus-merkkiä

11. Plusmerkin takana liitä videon osoite oikeaan kenttään ja paina valmis
 
 12. Nyt video näkyy esitykesssäsi ja voi liikuttaa/muotoilla siitä haluamasi kokoisen. Videoita kannattaa olla 1 per sivu, muutoin käyttäjiltä vaaditaan todella nopeaa internetyhteyttä.


 
 
13. Lopuksi tallenna muutokset.