Vuorovaikutteinen esitys (Course Presentation)

H5P-lisäosan Course presentation -kirjastolla luodaan monisivuinen diaesitys, johon voidaan lisätä linkkejä, kuvia, videoita ja erilaisia H5P:n aktiviteetteja.

Huom! H5P-aktiviteetissa opiskeljan on painettava jokaisen kysymyksen kohdalla "tarkista"-painiketta ja saavutettava H5P:n viimeinen automaattinen yhteenvetosivu, jotta hänen pisteensä tallentuvat. Osassa kysymystyypeistä voidaan "tarkista"-painike korvata automaattisella tarkistuksella jolloin "tarkista"-painiketta ei tarvitse painaa mm. tosi/epätosi -ja monivalintakysymyksissä

1. Aseta Moodlen kurssilla muokkaustila päälle.

2. Valitse "Lisää aktiviteetti tai aineisto" haluamassasi aihe-osiossa

Lisää aktiviteetti

 

3. Avautuvalta listalta valitse H5P

 

4. Anna aktiviteetilla kuvaava nimi.

5. Näkyvyyden asetukset kohdassa valitse haluamasi toiminnot. Näytä latauspainike ja Upota-painike näkyvät, jos ne on sivustolla sallittu.  Latauspainikkeelle H5P-aktiviteetin saa ladattua ja sitä voi käyttää toisessa ympäristössä. Upota-painikkeella saat HTML-koodin, jonka avulla voit upottaa esityksen esimerkiksi kirjan sivulle.

 

H5P asetukset

 

 

 

Arviointi 6. Arviointi-asetuksissa Ylin arvosana -kenttään voit määritellä maksimiarvosanan jonka ko. aktiviteetista voi saada jos sen kaikkiin kysymyksiin vastaa oikein.

 

 

 

 

 

 

7. Seuraavaksi klikkaa Editori-rivillä "H5Phub Valitse sisältötyyppi" -kenttää.

Valitse sisältötyyppi
 
 
8. Tämä avaa H5P-editorin, josta vot valita haluamasi sisältötyypin. Kirjoita yllä olevaan hakukenttään "course",  jotta löydät Course Presentation eli vuorovaikutteisen esityksen sisältötyypin ja paina sen viereltä "Details".
 
Valitse sisältötyyppi
 
9.Seuraavassa näkymässä klikkaa "Valitse".
 
Valitse
 
10. Järjestelmä lataa kyseisen kirjaston ja avaa uuden näkymän.
 
 
Course Presentation
 
 
11. Vasemman yläreunan Diat-valikosta valitaan diojen otsikoiden ja sisällysluettelon näkyminen. Kun "Näytä otsikot" on valittu,  vasemman alareunan ikonista pääset antamaan dialle oman otsikon. "Näytä sisällysluettelo" jättää sisällysluettelon joka dialle näkyviin.
Dian otsikko
 
 
Otsikoiden näkyminen
 
 
 
 
 
 
 
 
 
12. Oikean alareunan valikosta löydät Lisää uusi dia, Kloonaa dia, Lisää taustakuva, Siirrä dia vasemmalle tai oikealle ja Poista dia.
 
 
 
13. Yläreunan valinnoilla voit lisätä dioihin tekstiä, kuvia, videoita ja vuorovaikuttisia aktiviteetteja. + -painikkeen takaa löytyy lisää aktiviteetteja.
 
Vuorovaikutteisuus
 
 
14.  Dialle voi lisätä tekstiä Text-valinnalla (T). 
 
Taustan läpinäkyvyyden voi säätää, oletusarvolla 0 tausta näkyy läpi.  Paina lopuksi "Valmis". 
 
 
Tekstin lisääminen
 
 
15. Voit asettaa esitykseen taustakuvan. Vaihtoehtoina on sama taustakuva joka dialle (Aihio) tai taustakuva yhdelle dialle (Tämä dia).
 
Taustakuva
 
 
16. Seuraavat Course Presentation -asetukset voi jättää alkuperäisiin arvoihinsa
Asetukset
 
 
17. Sosiaalisen median asetukset kannattaa jättää valitsematta
Asetukset
 
18. Kun luot uutta H5P-aineistoa muista tallentaa aineisto aina tasaisin väliajoin valitsemalla alhaalta "Tallenna ja näytä" tai "Tallenna ja palaa kurssille", jotta et menetä muutoksiasi jos istuntosi Moodleen katkeaa esim. automaattisen aikakatkaisun seurauksena. Yleisesti ottaen automaattinen aikakatkaisu tapahtuu 2 tunnissa, jos asetusta ei ole muutettu Moodlen ylläpitäjän toimesta.
 
 
 
19. Voit Lisätä linkin yläreunan linkki-painikkeesta .  Kun olet täyttänyt vähintään pakolliset kentät, paina lopuksi "Valmis".
 
Lisää linkki
Linkki-painike
 
Jos valitset "Näytä painikkeena",  linkki tulee dialle viereisen kuvan kaltaisena painikkeena, ja muokkaustilassa pääset editoimaan linkkiä yläpuolisen valikon avulla.
 
 
 
 
 
 
19.  Huom! Opiskelijoiden tulokset eivät tallennu mikäli yhteenveto-sivu piilotetaan H5P:n asetuksista, tuo sivu tulee olla saatavilla ja heidän tulee siirtyä tälle automaattiselle yhteenveto-sivulle esityksen lopussa jotta suoritus tallentuu. Asetus löytyy H5P-aktiviteetin sisältä, editori-kentän alla olevalta asetukset-välilehdeltä.