Yksittäisten linkkien lisääminen kurssille opettajan toimesta

Opettaja-roolissa olevat henkilöt voivat luoda linkkejä ainoastaan niille kursseille joilla heillä on opettajan-rooli.

 

Yksittäisen linkin lisääminen kurssille

 

1. Opettaja klikkaa hallintatyökalut-lohkosta "helppolinkki"



 
2. Avautuvalla sivulla hän klikkaa "lisää uusi pyyntö"

 
 
3. Seuraavaksi hän syöttää käyttäjän sähköpostiosoitteen jolle linkkiä ollaan luomassa, tässä vaihessa järjestelmä tarkistaa onko käyttäjälle jo luotu linkki jolloin se ohjaa muokkaamaan jo olemassa olevaa linkkiä tai luo uuden linkin.
 
 
 
 
4. Oli kyseessä olemassaoleva tai uusi käyttäjä niin avautuu sama sivu. Sivulla ovat seuraavat tiedot
 
  • Pääsyavain. Eli linkki joka käyttäjälle toimitetaan ja jolla hän pääsee kurssile
  • Käyttäjätunnus. Käyttäjälle generoitu käyttäjätunnus.
  • Kieli. Mikä Moodlen oletuskieli käyttäjälle valitaan
  • Organisaatio. Vapaaehtoinen kenttä johon voi kirjoittaa käyttäjän organisaation
  • Etunimi.
  • Sukunimi.
  • Sähköpostiosoite. Käyttäjän sähköpostiosoite johon viesti toimitetaan.



     
  • Sähköpostiherätteet-otsikko
    • Lähetä aktivointilinkki käyttäjälle sähköpostitse. Asetus määrittää toimitetaanko nämä tiedot käyttäjälle sähköpostitse vai ei. Halutessasi voit jättää ruksin pois ja toimittaa tiedot itse.
    • Käytä tervetuloa-viestiä. Automaattisen viestin yhteyteen opiskelijalle menevä vapaaehtoinen viesti.



       
  • Pääsyt: kurssit ja resurssit-otsikko
    • Kurssi. Määrittää mille kursseille linkki antaa pääsyoikeuden.
    • Kurssialueelle pääsy alkaa. Määrittää koska käyttäjä pääsee kurssille, viesti lähetetään heti mutta pääsyoikeus kurssille voi alkaa myöhemmin.
    • Kurssialueelle pääsy päättyy. Määrittää koska käyttöoikeus kurssille päättyy, oletuksena käyttäjä pidetään kurssilla mutta hänen pääsynsä sille estetään. Tämä määrittää myös sen kuinka kauan linkki on voimassa.
    • Käyttäjän rooli kurssilla. Mihin rooliin kurssilla käyttäjä lisätään
    • Ryhmä. Jos kurssilla on ryhmiä voit valita mihin ryhmään käyttäjä lisätään.


 

5. Lopuksi kun kaikki asetukset ovat määritetty klikkaa "tallenna muutokset", järjestelmä toimittaa sähköpostiviestin ja linkin tässä vaiheessa käyttäjälle.

6. Järjestelmä ohjaa sinut linkkilistaan joka listaa kaikki kurssille luodut linkit.

  • Jos linkki on käytetty niin se näkyy tiedot-sarakkeessa "linkki aktivoitu päivämäärä"- tietona.
  • Niin kauan kun linkkiä ei ole aktivoitu voit muokata sitä hammasrattaalla toiminnot-sarakkeesta, mutta aktivoinnin jälkeen voit muokata sitä ainoastaan kun klikkaat "lisää uusi pyyntö" ja haet käyttäjän sähköpostiosoitteen.