Lisäosan H5P-aktiviteetin lisääminen kurssille

Huomioitavaa

  • Jotta opiskelijoiden tulokset tallentuvat H5P-aktiviteetissa heidän tulee saavuttaa viimeinen eli automaattinen yhteenvetosivu (mikäli se on saatavilla kyseisessä kirjastotyypissä) eli sitä ei tule piilottaa H5P-aktiviteetin asetuksista mikäli halutaan opiskelijoiden tulosten tallentuvan. Yhteenvetosivua ei ole mahdollista muokata muuten kuin kielikäännösten osalta.
  • H5P:n "opiskelijoiden edistyminen" -asetuksissa ei ole vaihtoehtoa "vaadi läpäisyarvosana" eli jos suoritusmerkintä myönnettään "Opiskelijan on saatava arvosana saadakseen suoritusmerkinnän tästä kohteesta" ehdon perusteella niin he saavat aktiviteetista suoritusmerkinnän arvosanalla 0 eli vastaamalla yhteen kysymykseen väärin.
    • HP5:n asetukissa oleva hyväksymisrajamääritys ei vaikuta tähän, se tuottaa vain kosmeettisen punaisen ruksin raporteille, jos vaadittu hyväksymisraja ei ylity. Yksi tapa kiertää ongelma on vaatia kurssinsuoritusehdoissa tietty arvosana kurssista.

 

H5P-aktiviteetin lisääminen kurssille tapahtuu seuraavasti:

1. Avaa kurssi

2. Ota kurssilla muokkaustila päälle

3. Paina haluamassasi aihe-osiossa "Lisää aktiviteetti tai aineisto"

4. Valitse listalta H5P tai Interactive Content (nimi riippuu kielivalinnastasi) ja paina lisää.

 

 
 
 
5. Avautuvalla sivulla anna H5P-aktiviteetille nimi
6. Editori-rivillä klikkaa kohtaa "valitse sisältötyyppi", nyt voit valita millaisen H5P-aktiviteetin olet luomassa esim. course presentation tai interactive video.
 
 
 
 
 
7. Hae haluamasi H5P-kirjasto listalta tai hakutoiminnolla ja klikkaa sen kuvaketta. Tämä avaa kyseisen H5P-aineiston muokattavaksi sinulle.
 
Jos haluat ensin tietoa erilaisita aineistoista niin klikkaa kyseisen aineiston oikealta puolelta details-painiketta ja avautuvalla sivulla paina "sisältödemo"-painiketta, tämä ohjaa sinut h5p.org -osoitteeseen josta löydät esimerkkejä kyseisestä aineistotyypistä eli esimerkkejä siitä miten voit sitä hyödyntää.
 
Samat sisältödemot/ohjeet löydät myös osoitteesta:
 
 
 
8. Kun olet valinnut haluamasi H5P-aineiston niin sen oma editori aukeaa ja editori on aina erilainen jokaisella erilaisella H5P-aineistolla. Kuvassa course presentation aineiston editori.
 
 
8. Kun aineistotyyppi on valittu löydät H5P:n asetukset aina aineiston editorin alapuolelta asetukset-välilehdeltä.
 
Asetukset-välilehden alapuolelta löydät myös "omat tekstit ja käännökset" -välilehden jonka alla voit tehdä tähän kyseiseen H5P-aktiviteettiin omia käännöksiäsi tai kääntää halutessasi englannin kielen termit suomeksi.
 
 
 
 
9. Kun luot uutta H5P-aineistoa muista tallentaa aineisto aina tasaisin väliajoin valitsemalla alhaalta "tallenna ja näytä" tai "tallenna ja palaa kurssille" jotta et menetä muutoksiasi, jos istuntosi Moodleen katkeaa esim. automaattisen aikakatkaisun seuraksena yleisesti ottaen automaattinen aikakatkaisu tapahtuu 2 tunnissa jos asetusta ei ole muutettu Moodlen ylläpitäjän toimesta.
 
tallenna
 
Tallennuksen jälkeen avaa uudestaan H5P-aktiviteetin muokkaustila ja jatka muokkaamista.
 
 
tai