2. Tietojen hakeminen

 1. !Huom Jos haluat hakea kuinka monta käyttäjää on kirjautunut järjestelmään viimeisen 6kk aikana niin tee haku tästä/nykyisestä päivästä taaksepäin 6kk.

  Et voi siis hakea kirjautumistietoja menneisyydestä esim. viime vuodelta sillä kun käytämämme suodatinta "viimeksi kirjautunut" niin henkilöt jotka ovat kirjautuneet viime vuonna tietyllä aikavälillä ovat jo todennäköisesti ehtineet kirjautumaan jo tänä vuonna, jolloin he eivät näy tuossa haussa.
   
 2. Jos etsit "vanhoja/käytöstä poistuneita" tunnuksia joilla on viimeksi kirjauduttu esim. kaksi vuotta sitten niin siihen tämä työkalu soveltuu myös.

Tietojen hakeminen

 

1. Työkalu avautuu polusta Sivuston hallinta -> käyttäjät -> käyttäjätilit -> Useiden käyttäjätietojen muokkaus

 

nolla

 

2. Avautuvalla sivulla määritellään halutut suodattimet (kategoria ja/tai kurssi, haettavan käyttäjän rooli kurssilla ja haettava aikaväli 'viimeksi käytetty' (last access) -suodattimiin).

Suodattamisen jälkeen kyseisiin suodattimiin osuvista henkilöistä voidaan halutessa myös ladata excel-tiedosto jossa ovat käyttäjätiedot.

 

1

 

3. Paina "näytä lisää..."-linkkiä ja lähde määrittelemään suodattimen ehtoja jonka mukaan käyttäjiä haetaan.

 

11

 

4. Esimerkissämme haemme kaikki Moodleen kirjautuneet henkilöt aikaväliltä 1.1.2015-31.12.2015.

 

Huomioitavia asioita suodattimia luodessa:

 

 • "Viimeksi käytetty on ennen (is before)" -päivämääräkenttään tulee valita halutun päivämäärän jälkeinen päivämäärä, koska se _on ennen_ tuota päivämäärää eli haku moodlessa/kategoriassa/kurssilla käyneistä henkilöistä aikavälillä 01.12.2015-31.12.2015 haetaan arvoilla 01.12.2015 - 01.01.2016.
 • Jos et "rooli kurssilla (course role)" -rivillä määrittele kurssia tai kategoriaa niin haku kohdistuu koko Moodleen kyseisenä aikana kirjautuneista käyttäjistä.
 • "rooli kurssilla (course role)" -rivillä pelkkään kategoriaan kohdistuva haku ei kerro mikä kurssi on ollut kyseessä. Jos haluat tietää kirjautujat jollekkin tietylle kurssille niin sinun tulee ensin tietää kurssin lyhytnimi (näet tämän kurssin asetuksista) ja määritellä se viimeiseen eli kurssi-kenttään "rooli kurssilla (course role)"-rivillä.

 

5. Koska haemme tietoa kaikista käyttäjistä niin;

 • Määritämme "rooli kurssille" -riville "mikä tahansa rooli" ja "mikä tahansa kategoria" emmekä laita yksittäisen kurssin lyhytnimeä viimeiseen kenttään.
 • Tämän jälkeen määritämme aikavälin 1.1.2015-1.1.2016 jotta saamme myös päivän 31.12.2015 mukaan suodattimeen.

 

22

 

 6. Kun haluamamme ehdot ovat nyt paikallaan painamme "Lisää suodatin" -painiketta

 

3

 

 

 7. Nyt näemme sivulla lisäämämme suodattimen ehdot ja vasemmassa lohkossa käyttäjien lukumäärän jotka osuivat kyseiseen suodattimeen, esimerkissämme 6 kpl.

 

4

 

8. Nyt siis tiedämme että 6 henkilöä on kirjautunut Moodlen aikavälillä 1.1.2015-31.12.2015. Jos haluat vielä ladata heistä excel-raportin niin siirry ohjeen seuraavaan kohtaan.