Collapsed Topics -kurssiformaatti

Collapsed topics-kurssiformaatti esittää kurssin aihe- tai viikko-osiot tiivistettyinä palkkeina, jolloin kurssinäkymä mahtuu helpommin näytölle.  Palkin saa auki klikkaamalla osion nimeä tai sen viereistä symbolia.

Collapsed Topics - esittely

 

1. Kurssin formaatin voi vaihtaa avaamalla Asetukset-lohkosta Kurssin ylläpito -valikosta kohdan Muokkaa asetuksia.

Collapsed Topics - kurssin asetukset

 

2. Avautuvalla sivulla laajenna Kurssiformaatti-otsikko ja Kurssimuoto-alasvetovalikosta valitse Collapsed Topics.

Collapsed Topics - kurssimuodon valinta

 

3. Sivu latautuu uudelleen ja näyttää kaikki Collapsed Topics -formaattiin liittyvät asetukset. Asetuksia on paljon mutta niitä ei ole pakko muuttaa tässä vaiheessa, seuraavaksi voit tallentaa ja palata kurssille sivun alaosasta valitsemalla "Tallenna ja näytä".

4. Kurssi on nyt muuttunut  Collapsed Topics -formaattiin. Alla olevassa kuvassa aihe-osiot on oletusnimillä ja kurssin näkymä Collapsed Topics -oletusasetuksilla.

Collapsed Topics -näkymä

 

5. Collapsed Topics -formaatin asetuksia pääset muuttamaan Muokkaa asetuksia -valinnalla.  Elementit -valinnalla voit vaikuttaa siihen, mitä aihe- tai viikko-osioiden palkissa näytetään. Tekstin rivitys osiossa - valinnalla palkin tekstin voi valita  vasempaan tai oikeaan reunaan tai keskelle. Ikonin valinta -valikossa palkin ikonin voi vaihtaa halutuksi.  Osiot voi asettaa myös rinnakkain Sarakkeita valinnalla. Osioiden järjestykseen sarakkeissa voi vaikuttaa Sarakkeiden suunta-valinnalla.  Jokaisen asetuksen kohdalla on oma ohjeteksti, josta saat lisätietoja tarvittaessa.

Collapsed Topics - asetukset
 
Asetuksissa voi myös vaihtaa palkkien ja tekstien värejä.
 
Colalpsed Topics -väriasetukset

 

6. Kurssin muokkaustilassa voi muokata kurssin osioita esim. osioiden nimiä. Collapsed Topics -muokkaa osiota

 

7. Collapsed Topics kurssiformaatin oletusarvojen palauttaminen -otsikon alla voit palauttaa  oletusarvot joko kurssille jolla olet tai kaikkien järjestelmän Collapsed Topics-kurssien asetukset (jälkimmäinen on mahdollista vain sivuston ylläpitäjän tunnuksella). Monet asetukset ovat erikseen nollattavissa kuten värit tai tekstin sijoitus-asetukset.

 
Huom! Ole siis varovainen "Nolla kaikkien järjestelmän Collapsed Topics -kurssien otsikon jälkeisten asetusten kanssa,  jotta et vahingossa nollaa kaikkien Collapsed Topics-kurssien asetuksia kerralla.
 
Collapsed Topics - palauta oletusarvot
 

8. Esimerkki asetuksilla muokatusta kurssinäkymästä

Collapsed Topics - muokattu näkymä