Ruudukko (Grid) -kurssiformaatti

Ruudukko (Grid) -kurssiformaatti on kurssiformaatti joka esittää kurssin aiheosiot ruudukkona, ruudukkoa klikkamalla avautuu kukin aihe-osio aktiviteetteineen.

1. Saat vaihdettua kurssin formaattia avaamalla kurssin asetukset-lohkosta -> muokkaa asetuksia

 

 

2. Avautuvalla sivulla laajenna kurssiformaatti-otsikko ja kurssimuoto-alasvetovalikkoon valitse ruudukko-formaatti.

 

 
 

3. Sivu latautuu uudelleen ja näyttää kaikki Ruudukko-formaattiin liittyvät asetukset. Asetuksia on paljon mutta niitä ei ole pakko muuttaa tässä vaiheessa, seuraavaksi voit tallentaa ja palata kurssille sivun alaosasta valitsemalla "tallenna ja näytä"

 

 

4. Nyt näet että kurssi on muuttunut ruudukko-formaattiin. Huom! silloin kun kurssin muokkaustila on päällä ruudun klikkaaminen ei esitä ponnahdusikkunaa kuten se tekee opiskelijalla. Kun otat muokkaustilan pois päältä niin näet miten ruudukko avautuu opiskelijalla kun klikkaat yhtä ruutua.

 

 
 

5. Pääset takaisin muuttamaan kurssin asetuksia (ja samalla esim. ruudukoihin liittyviä värejä) avaamalla kurssin asetukset asetukset-lohkosta -> muokkaa asetuksia. Jokaisen asetuksen kohdalla on oma ohjeteksti, josta saat lisätietoja tarvittaessa.

 

 
6. Ruudukko-formaatin nollausasetukset -otsikon alla voit nollata joko kurssin jolla olet tai kaikkien järjestelmän Ruudukko-kurssien asetukset (jälkimmäinen on mahdollista vain hallinoijan tunnuksella). Monet asetukset ovat erikseen nollattavissa kuten kuvaruutujen koot tai kuvaruudun tyylit).
 
Huom! Ole siis varovainen "Nolla kaikkien Grid-kurssien" otsikon jälkeisten asetusten kanssa jotta et vahingossa nollaa kaikkien Ruudukko-kurssien asetuksia kerralla.