4. Kurssin suoritusehtojen määrittely.

Huom! Kurssin suoritusehdot suositellaan määritettäväksi kurssin rakennusvaiheessa kun kurssilla ei ole vielä yhtään suorituksia.

Asetusten jälkikäteen käyttöönottaminen ei osaa hakea takautuvasti suorituksia raporteille (jos aktiviteetista on saanut suoritusmerkinnän merkitsemällä sen itse suoritetuksi tai käytetty asetusta "opiskelijan on avattava tämä kohde saadakseen suoritusmerkinnän")

Jos kurssin suoritusehdot määritetään saa vielä kurssin suorittamisestakin oman merkintänsä. Kurssin suoritusehtoihin voidaan määrittää että x, y ja z aktiviteetit on suoritettava jotta opiskelija saa kurssisuoritusmerkinnän. Muitakin ehtoja aktiviteettien suorittamisen lisäksi voidaan määritellä kuten kurssin kokonaisarvosana tai kurssillaoloaika. 

Tämän lisäksi voidaan määrittää tarvitseeko kaikkien ehtojen täyttyä jotta kurssista saa suoritusmerkinnän vai riittääkö että vain yksi niistä täyttyy.

Tässä esimerkissä määritetään ainoastaan ehto että tentti-aktiviteetista on saatava suoritusmerkintä jotta oppilas saa myös kurssisuoritusmerkinnän.

Kurssisuoritusmerkintää hyödynnetään mm. 'kurssin suoritus'-raportilla, 'kurssisuoritusten tila'-lohkossa ja Mediamaisterin maksullisessa mRaportointi-työkalussa.

 Kurssin suoritusehdot määritellään seuraavasti:

1. Avaa kurssi

2. Asetukset-lohkosta valitse "kurssin suoritus". Tätä vaihtoehtoa ei ole saatavilla jos kurssin suoritustenseurantaa ei ole otettu käyttöön kurssin asetuksista.

 

suoritusehdot

 

3. Avautuvalla "Muokkaa kurssin suoritusasetuksia"-sivulla valitse 'Yleiset'-otsikon alle 'Suorituksen vaatimukset'-alasvetovalikkoon "Kurssi on suoritettu kun KAIKKI vaatimukset on on täytetty" tai "Kurssi on suoritettu kun VÄHINTÄÄN YKSI ehdoista on täytetty".

Kumpi vaihtoehto vain palvelee sinua paremmin, esimerkissämme molemmat vaihtoehdot toimivat yhtä hyvin koska ehtoja on vain yksi.

 

 

4. Koska haluamme että kurssista saa suoritusmerkinnän kun tentistä on saatu suoritusmerkintä laajennamme otsikon 'Ehto: Aktiviteettien suoritus' ja laitamme valinnan tyhjään laatikkoon tentin kohdalle.

 

 

5. Tämän jälkeen valitsemme "tallenna muutokset"

Nyt kurssista saa kurssisuoritusmerkinnän kun tentistä "Testitentti" on saanut suoritusmerkinnän ja tentistä suoritusmerkinnän saa ainoastaan hyväksymisrajan mukaisesti.

Jos haluat että opettaja voi antaa manuaalisen suoritusmerkinnän kurssista opiskelijalle, tutustu tähän ohjeeseen