Livehelperchat

Livehelperchat-lisäosan avulla loppukäyttäjät voivat pyytää apua/tukea suoraan paikalla olevilta erikseen määritellyiltä ylläpitäjiltä (vaatii oman tunnuksensa ylläpitäjiltä Livehelperchat-palveluun) tai jos yksikään ylläpitäjä ei ole paikalla, niin jättämällä heille viestin joka toimitetaan sähköpostitse ylläpitäjien sähköpostiosoitteeseen.

Loppukäyttäjän näkymä

 

Kun käyttäjä kirjautuu sisälle Moodleen ja yksikin ylläpitäjä on merkinnyt itsensä saataville olevaksi, näkee loppukäyttäjä ”Hei, voinko auttaa” –palkin josta hän voi aloittaa keskustelun ylläpitäjän kanssa.

 

 

Kun hän avaa chatin hänen tulee kirjoittaa nimensä, kysymysteksti ja painaa ”aloita keskustelu” -painiketta

 

 

Ylläpitäjän työpöytä

 

Kirjautumisen jälkeen ylläpitäjälle avautuu työpöytä/dashboard. Sivulta löytyvät:

  • Osastojen (department) tilastot chat-keskustelujen osalta department-lohkossa.
  • Ylläpitäjää odottavat keskustelut ”Pending chats” –lohkossa.
  • Unread messages / lukemattomat chat-keskustelut.
  • Transferred chats / siirretyt chat-keskustelut.
  • Aktiiviset chat-keskustelut ”active chats”-lohkossa.

 

Pending chats / odottavat chat-keskustelut

 

Ylläpitäjää odottavat keskustelut ”Pending chats” –lohkossa

 

Aktiiviset chat-keskustelut ”active chats”-lohko.

 

Unread messages / lukemattomat chat-keskustelut

 

Mahdolliset virhetilanteesta johtuen katkenneet chat-keskustelut ”Unread messages”-lohkossa (esim. loppukäyttäjä aloittaa keskustelun mutta ylläpitäjä ehtii poistua viestin kirjoittamisen aikana linjoilta)

 

Transferred chats / siirretyt chatit

Ylläpitäjän mahdollisesti siirtämät chat-keskustelut ”transferred chats”-lohkossa

              

Ylläpitäjän Online-tila

 

Niin kauan kun yksikin ylläpitäjä on online-tilassa näkyy loppukäyttäjälle mahdollisuus pyytää heiltä apua, jos kukaan ei ole online-tilassa heille näkyy chat-palkissa ”ei avustaa paikalla…” ja he voivat jättää viestin (joka sisältää nimen, sähköpostiosoitteen ja ongelmankuvauksen).

Viesti toimitetaan sähköpostitse ylläpitäjille, Huom! tällä tavoin jätyt viestit eivät näy chat-järjestelmän puolella.

 

 

Se näkyykö ylläpitäjän tunnus online-tilassa määritellään työpöydän oikeassa yläkulmassa olevalla ”salamalla” eli sitä klikkaamalla salaman päälle tulee poikkiviiva ja et ole enää online-tilassa loppukäyttäjille.

 


 


Chat-keskustelu loppukäyttäjän kanssa

 

Kun loppukäyttäjä on aloittanut keskustelun eli syöttänyt tietonsa ja odottaa ylläpitäjän vastausta niin tämä chat näkyy ylläpitäjälle “pending chats” –otsikon alla.

Voit aloittaa keskustelun klikkamalla esim. henkilön nimeä. Tämä avaa chat-välilehden työkaluineen.

Huom! Voit palata työpöydälle/dashboardille ylävalikon info-painikkeella (i-kirjain pallon sisällä) tai vaihtaa eri chat-ikkunoiden välillä klikkamalla käyttäjien nimiä ylävalikossa.

 

 

Tukipyynnön/chatin sulkeminen

 

Kun asia loppukäyttäjän kanssa on selvinnyt voit sulkea chatin klikkaamalla ”active chat”-painiketta ja valitsemalla chatin tilaksi ”closed” ja painamalla ”change chat status”

 

 

 

Suljettujen tukipyyntöjen / chat viestien tarkastelu

 

Tällä tavoin suljetut chatit eivät enää näy active chats –ikkunassa. Löydät ne vasemman valikon ”chat”-otsikon takaa valitsemalla ”chats list”

Avautuvalla sivulla voit suodattaa suljetut chatit näkyviin valitsemalla ”chat status” –alasvetovalikkoon ”closed chats” ja painamalla ”search”