Vedä sanat tekstiin -kysymystyyppi

Vedä sanat tekstiin -kysymystyypissä opiskelijat raahaavat sanoja opettajan määrittelmiin kohtiin lauseissa/kappaleissa.

1. Aloita kysymyksen lisääminen "muokkaa tenttiä" -sivulla valitsemalla "lisää" ja "lisää kysymys" ja valitsemalla "Vedä sanat tekstiin"

2. Määrittele kysymyksen nimi ja kysymysteksti. Kysymystekstissä käytä juoksevaa numerointia [[1]] ensimmäiselle aukkokohdalle, [[2]] toiselle jne. 

3. Vaihtoehdot-otsikon alla määrittele mitä vaihtoehtoja opiskelijalle tarjotaan [[x]]-muuttujiin, tämän lisäksi voit valita "sekoita" jos haluat että vastausvaihtoehdot sekoitetaan jokaisen vastauskerran yhteydessä.

Huom! Järjestyksellä on väliä eli aina ensin määritetään oikeat vastaukset ja vasta sen jälkeen lisätään mahdolliset ylimääräiset vastausvaihtoehdot.

Eli "Vaihtoehto 1" -riville kirjoitamme mikä on aukkokohdan [[1]] oikea vastaus, "Vaihtoehto 2" -riville kirjoitamme mikä on vaihtoehdon [[2]] oikea vaihtoehto jne. kunnes kaikki oikeat vastaukset ovat määritetty ja vasta tämän jälkeen lisäämme  ylimääräisiä vastausvaihtoehtoja kullekkin  [[X]]-vaihtoehdolle.

Ryhmä-valinta tarkoittaa sitä että jokainen ryhmä saa oman värinsä eli oman värisensä "vastauslaatikon" kysymyksessä, tämän lisäksi vain oman ryhmän sisällä olevia vastausvaihtoehtoja voi käyttää oman ryhmän "vastauslaatikkoon" eli esim. ryhmä1:n vastausvaihtoehtoja ei voi raahata ryhmä2:n "vastauslaatikoihin".

 

4. Lopuksi tallenna ja esikatsele kysymyksesi ja kokeile toimiiko kysymys oikein "täytä oikeat vastaukset" vaihtoehdolla.