Uudet ominaisuudet versiossa 2.9


Kaikille käyttäjille

TestDashboard.png
Katsaus kursseistani -sivu on nyt Työpöytä (Dashboard)
Katsaus kursseistani -sivu on nyt nimetty uudelleen Työpöydäksi mutta samat toiminnot ovat edelleen käytettävissä. Kurssien yhteenveto -lohkossa näytetään nyt ilmoitukset Tehtävistä vain jos ne vaativat arviointia (opettaja) tai palauttamista (opiskelija).

 

 Grades29.png
Uusi Arvioinnit-sivu
Uudessa käyttäjävalikossa on nyt uusi Arvioinnit-sivu, joka näyttää arvosanat kaikilta opiskelijan kursseilta sekä linkkejä arviointeihin liittyviin raportteihin. Myös opettajat näkevät tällä sivulla linkit kurssiensa arviointeihin.

 

 TestProfile2.png
Uusi profiilisivu
Uudelle profiilisivulle pääsee käyttäjävalikosta ja se sisältää linkkejä, jotka ennen löytyivät Navigointi-lohkosta. Profiilisivulla on linkit blogikirjoituksiin, keskustelualueviesteihin, osaamismerkkeihin ja käyttäjän oikeuksista riippuen eri raportteihin sekä uudelle Selainistunnot -sivulle.

 

TestBrowsersessions.png
Selainistunnot -sivu
Uusi sivu näyttää nykyiset selainistuntosi, jotta voit tarkastaa unohditko kirjautua ulos toisella koneella sekä varmistaa ettei kukaan muu käytä tiliäsi. Tältä sivulta voit myös lopettaa turhat istunnot.

 

TestPreferences2.png
Uusi Asetukset-sivu
Kaikki käyttäjän asetukset on nyt kerätty yhdelle sivulle, joka löytyy käyttäjävalikosta. Voit helposti muuttaa käyttämääsi tekstieditoria, päivittää keskustelualueilmoituksesi, muuttaa salasanaasi ym. Tämä sivu sisältää asetuksia, jotka ennen löytyivät Asetukset-lohkosta.

 

TestMessages.png
Paranneltu viestien lähettäminen
Viestipainike profiilisivuilla mahdollistaa viestien lähettämisen ponnahdusikkunassa, jolloin käyttäjän ei tarvitse poistua nykyiseltä sivulta.

 

 TestAttoDrag.png
Kuvien raahaaminen Atto-editoriin
Kuvien raahaaminen (drag&drop) on nyt mahdollista suoraan Atto-editoriin esim. kurssikuvaus-kenttään tai keskustelualueviestiin.

 

TestSearch.png
Hakutoiminto Palvelimen tiedostoissa
Käyttäjät, joilla on pääsy Palvelimen tiedostoihin, voivat nyt käyttää hakutoimintoa, jolloin tiedostojen etsiminen muilta käyttäjän kursseilta on helpompaa.

Aktiviteettien parannukset

TestLesson.png
Oppitunti
Oppitunnin uusia parannuksia ovat tuki ryhmille, käyttäjän ja ryhmien poikkeuspääsyt, paremmat lokitiedot, paranneltu esseen arviointinäkymä sekä kuvassa esitelty suoritusehto ajankäytön mukaan.

 

TestQuiz2.png
Tentti
Tenteissä voi nyt olla eri osien otsikoita ja kysymykset voidaan sekoittaa eri sivuilla. Tentit, mukaanlukien vastaukset ja palaute, näkyvät nyt siististi myös selaimesta tulostettaessa. Nyt on myös mahdollista vaatia että tiettyyn kysymykseen on vastattava ennen kuin sitä seuraavaan kysymykseen pääsy sallitaan. Tämä vaatii sen että tentin kysymysten toimintatapa on välitön palaute tai interaktiivinen monta suorituskertaa, lisätietoja.

 

TesForumGroup.png
Kirjoita helposti kaikkiin ryhmiin keskustelualueella
Jos keskustelualueellasi on ryhmät käytössä, voit nyt lähettää uuden viestisi kopion kaikille ryhmille yhtäaikaa.

 

TestDatabase.png
Uusia asetuksia Tietokannalle ja Sanastolle
Tietokannassa voidaan nyt näyttää käyttäjien kuvat sekä määrittää tietyt kentät pakollisiksi. Sanaston tietoja tuotaessa (import) upotetut kuvat ja liitetiedostot tulevat myös mukana.

 

TestActivityResultsBlock.png
Aktiviteetin tulokset
Tenttitulosten lisäksi voidaan nyt uudessa Aktiviteettien tulokset -lohkossa näyttää minkä tahansa arvioidun tai pisteytetyn aktiviteetin tulokset.

 

 TestGradetopass.png
Hyväksymisraja
Jos käytät arvioituja aktiviteetteja, voit nyt määrittää hyväksymisrajan aktiviteetin asetuksiin, eikä sinun enää tarvitse muokata arviointikirjaa suoraan.

Kurssin hallinta

 TestDelete.png
Poista kurssin osia
Uusi toiminto kurssin Aiheissa mahdollistaa kokonaisen kurssin osan ja kaiken sen sisällön poistamisen kerralla, riippumatta siitä, missä osa sijaitsee kurssisivulla.

 

 TestCohortsync.png
Nopeampi kohorttien ja metalinkkien lisääminen
Voit nyt lisätä kurssin käyttäjiä kohortteina tai metalinkitettyinä kursseina paljon nopeammin uudella "Lisää kirjautumistapa ja luo uusi" -painikkeella. Käyttäjät linkitetyiltä kursseilta voidaan myös synkronoida omaan ryhmäänsä.

 

TestKeyholder.png
Avaimenhaltija
Uusi kyky enrol/self:holdkey helpottaa organisaatiosi tiettyjen jäsenien - ei välttämättä opettajien - merkitsemistä avaimenhaltijoiksi itserekisteröitymistä käyttävillä kursseilla.

 

Katso myös englanninkielinen versio uusista ominaisuuksista.