Tiedoston lisääminen tehtävä-aktiviteetin kuvaukseen opettajana OneDrive for Business -palvelusta

Tiedoston lisääminen tehtävä-aktiviteetin kuvaukseen opettajana OneDrive for Business -palvelusta

[Tiedoston oltava myös jaettuna kaikille tai haluamillesi opiskelijoille OneDrive for Business -palvelussa jotta he voivat avata sen.

Se miten tämä tehdään sinun kannattaa tiedustella oman organisaatiosi IT-tuelta koska ratkaisut voivat erota toisistaan.]

Tiedoston lisääminen tehtävä-aktiviteetin kuvaukseen:

1. Avaa tehtävä kurssilla

OneDrive for business: avaa tehtävä

 

2. Asetukset-lohkosta valitse 'tehtävän hallintointi' -otsikon alta "muokkaa asetuksia"

OneDrive for business:  tehtävän asetukset

 

3. Tehtävän-asetuksissa kirjoita kuvauskenttään teksti jonka haluat muuttaa linkiksi ja johon haluat linkittää OneDrive-tiedostosi esim. "Katso ensin tämä esimerkki ennen kuin palautat työsi" -> maalaa teksti ja paina ketju-painiketta tekstieditorissa luodaksesi linkin.

OneDrive for business: linkin teko

 

4. Seuraava sivu poikkeaa ohjeesta mikäli sinulla on käytössäsi TinyMCE-tekstieditori mutta se silti noudattaa samoja periaatteita. Esimerkissäni käytän ATTO-tekstieditoria. Avautuvalla sivulla valitse ensin "open in new window" ja tämän jälkeen "browse repositories".

 (Office 365 -aineistojen on hyvä aina avautua uuteen ikkunaan jotta oppilas pääsee helposti takaisin Moodlen puolelle Office Onlinen puolelta.)

OneDrive for business:  linkin asetukset

 

5. Tämä avaa Moodlen tiedostonvalitsimen (File picker) joka on samanlainen tekstieditorista riippumatta. Valitse vasemmalta OneDrive for Business ja hae tiedosto kansiorakenteesi alta 

OneDrive for business:  tiedoston valitsin

 

6. Löydettyäsi haluamasi tiedoston klikkaa sitä ja valitse haluamasi vaihtoehto;

  • Linkitä tiedostoon tekee linkin Office 365 -palvelussa olevaan dokumenttiisi ja se pyytää niitä henkilöitä jotka eivät ole vielä kirjautuneena office 365 -palveluun kirjautumaan kun he klikkaavat linkkiä.
  • Tee oikotie/alias tiedostolle toimii muuten samoin kuin "linkitä tiedostoon" paitsi että jos käyttäjä ei ole kirjautunut Office 365 -palveluun hän saa vain virheilmoituksen tiedostoa klikatessaan eikä järjestelmä tarjoa hänelle mahdollisuutta kirjautua office 365 -palveluun.

Näistä kahdesta vaihtoehdosta Linkitä tiedostoon on toimintavarmempi vaihtoehto koska se pyytää käyttäjää kirjautumaan o365-palveluun toisin kuin "Tee oikotie/alie tiedostolle" joka esittää vain virheilmoituksen.

Molemmilla edellämainituilla tavoilla linkitettyjä tiedostoja voit muokata o365-palvelussa ja muutokset päivittyvät automaattisesti Moodleen linkitettyyn tiedostoon (vaikka samaa tiedostoa olisi käytetty monella eri kurssilla ja eri aktiviteeteissa)

Jos muutat linkittämäsi tiedoston nimeä tai sijaintia OneDrivessä niin tekemäsi linkit eivät enää toimi Moodlen puolella

Lopuksi paina "valitse tämä tiedosto"-painiketta.

OneDrive for business: linkitä tiedostoon

 

7. Järjestelmä ohjaa sinut takaisin tehtävän asetuksiin, sivun alalaidasta paina "tallenna ja näytä"

8. Nyt voit vielä varmistaa että kuvaus-kenttään luomasi linkkisi aukeaa.