PDF-annotointi

Yleistä PDF-annotoinnista

PDF-annointi (kommentointi) antaa opettajalle mahdollisuuden tehdä merkintöjä ja kommentteja oppilaan palauttamaan PDF-tiedostoon, säilyttäen kuitenkin alkuperäisen PDF-tiedoston.

 Annotoinnin käyttäminen

Opettaja voi käynnistää annotoinnin seuraavasti:

1. Hän avaa kurssilla tehtävän ja valitsee "näytä palautukset"

 

 PoodLL PDF annotointi - näytä palautukset

 

2. Avautuvalla sivulla hän klikkaa oppilaan kohdalla Arviointi-sarakkeessa kynäikonia (arvioi)

 

PoodLL PDF annotointi: arvioi

 

3. Nyt aukeavalla arviointi-sivulla hän voi käynnistää PDF-anntoinnin painamalla "käynnistä PDF-tiedoston muokkaustila"-näppäintä. Tämä avaa oppilaan lähettämän tiedoston muokkaustilaan.

 

PoodLL PDF annotointi: muokkaa

 

4. Tässä muokkaustilassa opettaja voi kirjoittaa kommentteja, käyttää erilaisia korostusvärejä, piirtää eri muotoja ja antaa leimoja.

 

PoodLL PDF annotointi: esimerkki

 Dokumentin tallentaminen

Dokumenttiin tehdyt muutokset tallentuvat kun opettaja sulkee sivun sen oikean yläkulman ruksista, täyttää arviointi-sivulla loput tarvittavat tiedot ja painaa "tallenna muutokset" tai "tallenna ja seuraava

 

Merkintöjen poistaminen

Dokumenttiin tehdyt merkinnät/elementit voidaan poistaa valitsemalla työkalurivistä "hiirenkursori" eli select-työkalu, klikkaamalla poistettavaa elementtiä jolloin näytölle avautuu sen kohdalla pieni roskasäiliö, jota klikkaamalla sen voi poistaa. 

 

PoodLL PDF annotointi: poisto

 

Kommentti-kentät voi poistaa sen oikeaassa yläkulmassa näkyvästä pienestä valikko-ikonista jonka takaa löytyy vaihtoehto "poista kommentti"

 

PoodLL PDF annotointi: kommentin poisto

 

Miten opiskelija näkee annotoidun PDF:n

Kun opettaja on arvioinut ja annotoinut oppilaan palauttaman tehtävän voi oppilas tämän jälkeen klikata tehtävän auki kurssilla ja valita "katsele kommentoitua PDF:ää..." nähdäkseen opettajan tekemät merkinnät.

PoodLL PDF annotointi: kommentit oppilaalle