MM Grid Catalogue

MM Grid Catalogue -lohko mahdollistaa ruudukkomallisen linkkikokoelman lisäämisen mille tahansa sivulle. Useimmissa tapauksissa lohkoa käytetään ruudukkomallisen navigaation rakentamiseen joko sivuston etusivulle tai työpöydälle.

Lohko otetaan käyttöön lisäämällä se muokkaustilassa halutulle sivulle. Tässä vaiheessa lohkosta puuttuu asetukset, jolloin lohkossa on sisältönä vain teksti "Yhtään elementtiä ei ole vielä lisätty". Lohkolle määritetään ominaisuudet lohkon muokkaussivun kautta painamalla "muokkaa lohkoa MM Grid Catalogue".

Lohkon asetukset löytyvät täältä

Muokkaustila sisältää asetukset lohkon otsikolle, elementtien linkeille, linkkiteksteille sekä ruutujen taustakuville. Taustakuvien sijaan voidaan haluttaessa käyttää myös värejä. Linkit, tekstit ja kuvat erotellaan toisistaan rivinvaihdolla.

 

Lohkon asetukset

Valmis elementti koostetaan tällä sivulla asetettujen tietojen mukaisesti. Esimerkiksi ruutu, jonka taustaväri on #ff000 (eli punainen) ja jossa lukee "Tämä on linkki 1" johtaa osoitteeseen http://linkki1. Vastaavalla tavalla lohko koostaa loputkin elementit sivulle.

Valmis gridikatalogiTämän esimerkin lopputulos näyttää tältä. Oletuksena oppimisympäristöjen hallinnoijilla on pääsy MM Grid Catalogue -lohkon asetuksiin.