Kuvakoot

Yleistä

Hyväksytyt kuvaformaatit ovat .jpg, .png ja .gif. Kuvien tiedostokoot suositellaan pidettävän mahdollisimman pieninä. Parasta olisi käyttää ohjeissa mainuttuja kuvakokoja, jotta kuvat pysyvät tarkkoina ja kuvien tiedostokoot eivät kasva todella isoiksi. Suositus tiedoston koolle on maksimissaan 500kB (500 Kilobittiä eli 500 000 bittiä).

Kuvan tiedostokoon muokkaus (Windows 10)

Kuvan tiedostokoon voi tarkistaa klikkaamalla kuvaa hiiren oikealla näppäimellä ja klikkaamalla avautuvasta valikosta kohta Properties. Size kohdassa näkyy tiedoston koko ja Details välilehdeltä löytyy kuvan mittasuhteet. Kun halutaan pienentää kuvan kokoa klikataan kuvaa oikealla hiirinäppäimellä ja valitaan kohta Edit with Paint 3D.

 

 

Kuvan auetettua Paint 3D ohjelmassa valitaan työkaluriviltä kohta Näytä lisää asetuksia ja sieltä kohta Pohjan asetukset.

 

 

Oikealle aukeavista asetuksista voidaan säätää kuvan kokoa. Sieltä nähdään kuvan leveys ja korkeus pikseleinä.

 

 

Koska haluamme pitää kuvan alkuperäiset mittasuhteet valitaan Lukitse kuvasuhde ja Muuta kuvan pohjan kokoa kohdat aktiiviseksi. Tämän jälkeen syötetään kohtaan Leveys kuvan uusi leveys pikseleinä (korkeus päivittyy automaattisesti).

 

 

Kun kuvan koko on määritetty klikataan Valikko -> Tallenna nimellä -> Kuva -> valitaan mihin kuva tallennetaan ja missä muodossa (Save as type:). Suositus on valita tiedostotyypiksi JPEG paitsi, jos kuvassa on läpinäkyvä tausta valitaan tiedostotyypiksi PNG

Banneri ja Karuselli

Banneri ja karusellikuvien leveys vähintään 1600px, suositus 1920px (standardi) ja korkeus 350px (oletus). Korkeus on oman maun mukaan valittavissa. Kuvan ei tarvitse olla 350px korkea. Esimerkiksi 1920 x 600 kuvat sopivat hyvin banneriin ja karuselliin. Yli 350px korkeat kuvat rajautuvat automaattisesti keskitetysti.

 

Kurssin taustakuva

Kurssin taustakuvan leveys 1920px. Kurssin taustakuvaan suositellaan samanlaisia kuvia kuin karuselliin ja banneriin, koska ne näyttävät hyviltä kurssisivulla. 16:9 kuvasuhteen kuvat näyttävät paremmilta kursseja selatessa, mutta voivat näyttää hieman hassuilta itse kurssilla, koska rajautuvat ylhäältä alaspäin eli vain yläosa kuvasta jää näkyviin.

 

 

Esimerkiksi MM Flix ja MM Tagcloud lohkot käyttävät kurssikuvia.

 

Ruudukko-kurssiformaatin kuvat ja Grid Catalogue lohkon kuvat

Suositeltu kuvasuhde ruudukko-kurssiformaatin kuville ja Grid Catalogue lohkon kuville on 16:9. Kuvakooltaan 640 x 360px kokoiset kuvat riittävät. Kuvat pysyvät tarkkoina ja kuvien tiedostokoot ovat tällöin myös pienempiä.

 

Kirjautumissivun taustakuva ja pienempi taustakuva

Kirjautumissivun taustakuvan suositeltu koko 1920x1080. Pienemmän taustakuvan koko on noin 467 x 509px. Kuvan ei tarvitse olla juuri noilla suhteilla kunhan ottaa huomioon, että erilaisella kuvasuhteella  kuvasta rajautuu osa pois. 

 

 

Kirjautumissivun pienemmän  taustakuvan vaihto Mediamaisterin toimesta. Muut kuvat pystyy vaihtamaan hallinnoijana Teeman asetusten kautta.