Kurssin avaaminen

Kun olet saanut muokattua kurssisi siihen pisteeseen, että voit päästää opiskelijat kirjautumaan ja aloittamaan verkko-opiskelun, on aika avata/julkaista kurssi.

Jos olet kurssia suunnitellessasi ja muokatessasi pitänyt 'Näytetään opiskelijoille' -asetuksena 'Piilota', käy vaihtamassa asetukseksi 'Näytä'. Asetus löytyy kurssin asetuksista kohdasta Asetukset > Kurssin ylläpito > Muokkaa asetuksia > Yleiset. Nyt kurssi näkyy kurssilistoilla ja opiskelijat pääsevät kirjautumaan sille, jos olet lisännyt käyttäjät käsin tai kurssille on asetettu jokin muu kirjautumistapa.

Kurssin osallistujille täytyy vielä tiedottaa, mistä kurssi löytyy ja miten he pääsevät kirjautumaan sille. Voit esimerkiksi lähettää osallistujille sähköpostin, jossa kerrot, millä nimellä kurssi löytyy (ehkä löytämisen helpottamiseksi myös mistä kategoriasta) tai voit lähettää suoran linkin kurssille. Suoran linkin saat kopioimalla kurssin osoitteen selaimen osoiteriviltä ollessasi kurssin etusivulla. Jos olet lisännyt osallistujat kurssille käsin, kurssi löytyy osallistujien Oma Moodleni -sivulta. Jos olet lisännyt kurssille itserekisteröitymisen, muista kurssin osoitteen/nimen lisäksi kertoa mahdollisesti käytössä oleva kurssiavain.

Viestissä kannattaa myös kertoa hieman kurssilla toimimisesta, esimerkiksi mitä ensiksi täytyy tehdä, tai ainakin neuvoa mistä löytyy ohjeita Moodle-kurssilla toimimiseen. Ohjeita voit kirjoittaa myös kurssin sisään.

Ota huomioon osallistujien aikaisempi Moodle-käyttö. Jos osallistujat eivät ole koskaan kirjautuneet Moodleen, täytyy ehkä ensin kertoa millä tunnuksilla, missä osoitteessa ja miten kirjautuminen onnistuu.