Kohorttien synkronointi (local_cohort_synchronizer)

Moodle ympäristöön on mahdollista määrittää käyttäjistä sivuston laajuisia ryhmiä eli kohortteja. Kohortteja voidaan lisätä omana rekisteröitymistapanaan kursseille, jolloin sen jäsenet lisätään myös kurssille.

Kun kohortti on lisätty kerran kaikille kursseille manuaalisesti voidaan sen jäseniä hallinoida yhdestä paikkaa eli lisätä/poistaa kohortin jäseniä jolloin muutokset heijastuvat kaikille kursseille joille ko. kohortti on lisätty. Tämä helpottaa käyttäjien poistamista/lisäämistä kursseille kun sitä ei tarvitse enää tehdä kurssi kerrallaan.

Ilman local_cohort_synchronizer -lisäosaa kohorttien jäseniä joudutaan päivittämään manuaalisesti. Jotta kohortin jäsenet voi määrittää päivittymään automaattisesti,  on ensin luotava kohortti ja määritettävä Kohorttien synkronointi -lisäosan perusasetukset. Perusasetukset tarvitsee määrittää vain kerran, mutta niitä pääsee tarvittaessa myöhemmin muokkaamaan.
 

Yleistä lisäosasta

Kohorttien synkronointi (local_cohort_synchronizer) -lisäosa seuraa käyttäjäprofiilien kenttiä, niihin määritettyjä hakusanoja ja näiden perusteella lisää käyttäjän automaattisesti kohorttiin kun:

  • Käyttäjä kirjautuu sisään
  • Kun käyttäjän profiilitietoja muokataan
  • Ajastetun tehtävän kautta, joka ajetaan oletuksena kerran vuorokaudessa.


    Jos halutaan tallentaa käyttäjän email domain tiettyyn kenttään, tämä tieto päivittyy vain kun
  • käyttäjä kirjautuu sisään
  • käyttäjän profiilitietoja muokataan

Suositeltu käyttöönottojärjestys:

1. Luo tyhjät kohortit Moodleen (sivuston hallinta -> käyttäjät -> käyttäjätilit-kohdasta "kohortit" -> lisää uusi kohortti-välilehti)

2. Avaa kohorttien synkronoinnin asetukset sivuston hallinta -> käyttäjät -> käyttäjätilit -> kohorttien synkronointi 

3. Määritä kenttien asetukset eli hakusanat joiden perusteella kentistä etsitään tietoja.

4. Määritä kohorttien asetukset eli kentät joista tietoja haetaan ja hakusanat joita haetaan.

5. Määritä "Automaattinen profiilikenttien synkronointi (ajastettu tehtävä öisin)" -asetukset jotta käyttäjät lisätään automaattisesti kohortteihin automaattisen ajon yhteydessä (oletuksena kerran yössä).

Alla tarkemmat ohjeet käyttöönottoa varten: