Kohortit

Kohortit ovat sivuston laajuisia ryhmiä, jotka voidaan helposti lisätä kurssille haluttuun rooliin, jolloin kaikki kohortin jäsenet saavat kyseisen roolin kurssilla. Vain ylläpitäjät voivat hallita kohorttien jäseniä mutta opettajat voivat lisätä kohortteja kursseilleen.

Jos sivuston ylläpitäjä on ottanut Kohortin synkronointi -kirjautumistavan käyttöön ja tehnyt yhden tai useamman kohortin, opettaja voi lisätä sen kurssilleen kirjautumistavaksi Osallistujien lisäämistavat -sivulla. Kohorttia lisättäessä on valittava haluttu kohortti ja rooli, johon kohortin jäsenet halutaan lisätä. Tämän jälkeen lisätyt henkilöt näkyvät Osallistujat -sivulla.

Kohorttien hallinnoiminen

Sivuston kohortteja hallitaan sivulla Sivuston hallinta > Käyttäjät > Käyttäjätilit > Kohortit, jolla näytetään olemassa olevat kohortit ja niiden tiedot. Välilehdillä on myös mahdollisuus luoda uusia kohortteja ja viedä kohortteja CSV-tiedostoina.

Muokkaa-sarakkeen ikoneiden avulla voit piilottaa, poistaa ja muokata kohortteja sekä lisätä niihin käyttäjiä.

Näkymä Kohortit-sivulla

Uuden kohortin lisääminen

 1. Siirry Lisää uusi kohortti -välilehdelle.
 2. Anna uudelle kohortille nimi.
 3. Valitse onko kohortti koko sivuston vai jonkin rajoitetumman kontekstin laajuinen ja näytetäänkö se käyttäjille, joilla on oikeus nähdä kohortit.
 4. Voit myös antaa kohortille tunnuksen (ID) ja kirjoittaa sille kuvauksen. ID on hyödyksi esimerkiksi tuotaessa kohorttiin uusia käyttäjiä.
 5. Tallenna muutokset.

Sama sivu avautuu myös Muokkaa-sarakkeen Muokkaa-ikonia napsauttamalla.

Käyttäjien lisääminen kohorttiin.

Käyttäjiä voi lisätä kohorttiin kahdella tavalla:

 • napsauttamalla Kohortit-sivulla Valitse-ikonia, jolloin pääset siirtämään käyttäjiä Mahdollisten käyttäjien listasta Nykyisten käyttäjien listaan tai päinvastoin. Tässä näkymässä voit suodattaa käyttäjiä nimen perusteella.
 • Useiden käyttäjätietojen muokkaus -sivulla, missä voit suodattaa käyttäjiä monilla tavoilla ja valita toiminnoksi "Lisää kohorttiin". Tämä tapa on mahdollinen myös samassa yhteydessä, kun tuot käyttäjiä CSV-tiedostosta. Silloin on tuonnin asetuksissa valittava Valitse useiden käyttäjien hallintaan.

Kohortin jäsenten lisääminen kurssille

 1. Avaa haluamasi kurssi.
 2. Valitse osallistujat-sivu hallintalohkosta -> hammasratas -> Osallistujien lisäämistavat.
 3. Valitse Lisää rekisteröitymistapa -alasvetovalikosta Kohortin synkronointi.
 4. Määritä avautuvalla sivulla:
  • Rekisteröitymistavan nimi
  • Onko rekisteröitymistapa käytössä (aktiivinen)
  • Minkä kohortin haluat lisätä kurssille
  • Mihin rooliin kohortin jäsenet lisätään
  • Lisätäänkö jäsenet johonkin kursilla olevaan ryhmään.
 5. Tallenna muutokset.