Moodlen oma H5P-toteutus

Moodlen versiosta 3.9 lähtien H5P on suoraan Moodleen integroitu-työkalu, aiemmissa versioissa H5P on toiminut erillisen lisäosan kautta. Tunnistat Moodlen oman H5P-toteutuksen kuvakkeesta

 

 

Moodlen omassa H5P-toteuksessa H5P-aineistot luodaan ja muokataan kurssin H5P-sisältöpankissa, josta ne kopioidaan tai linkitetään aliaksena Moodlen oman H5P-aktiviteetin sisälle.


Tämä ansiosta opettaja voi käyttää helpommin yhdelle kurssille luotuja H5P-aineistoja toisella kurssillaan. Tiedostonvalitsimen kautta voi valita H5P-sisältöpankin ja navigoida kurssille N poimimaan sieltä H5P-aineiston kopion tai linkittää sen aliaksena jolloin alkuperäiseen aineistoon tehdyt muutokset päivittyvät myös linkitettyyn materiaaliin.


Huom! Tällä hetkellä(18.10.2021) Moodlen oma H5P ei vielä sisällä hyväksymisraja (grade to pass) -asetusta, toisin kuin erillisenä lisäosana saatava h5p-lisäosa, eli jos h5p-aktiviteetista saa suoritusmerkinnän ehdolla "opiskelijan on saatava arvosana" niin tämä täytyy sillä että opiskelija saa arvosanan 0 eli vastaamalla yhteen kysymykseen väärin.


Moodlen oman H5P-aktiviteetin ohjeet: