Blogit

Jokaisella käyttäjällä on Moodlessa oma blogi, jos blogit ovat sivuston ylläpitoasetuksissa sallittuina.

Blogien lukeminen ja kirjoittaminen

Pääset lukemaan toisten käyttäjien blogikirjoituksia navigointilohkosta,  Sivuston seuranta > Sivuston blogit -valinnalla. Tässä näkymässä voit kommentoida toisten blogikirjoituksia ja lisätä uuden blogimerkinnän.

 
Blogin luku ja kommentointi

 

Omia blogimerkintöjä voi lukea siirtymällä Käyttäjävalikon kautta Käyttäjätiedot-näkymään ja avaamaalla siellä Blogimerkintäni-näkymän. Samassa näkymässä voi lisätä uusia blogikirjoituksia.

Blogivalikko

Jos kurssille on lisätty Blogivalikko-lohko, omia blogimerkintöjä voi lukea ja lisätä  myös kurssinäkymässä. Lohko löytyy joko kurssinäkymän oikeasta tai vasemmasta reunasta.  Lohkossa voi myös lukea ja kirjoittaa kurssiin yhdistettyjä blogimerkintöjä.  Kun käyttäjä kirjoittaa omaan blogiinsa tämän lohkon kautta Kirjoita tästä kurssista -valinnalla, blogimerkintä yhdistetään kurssiin ja kurssin nimi tulee Yhdistetty kurssi -kenttään.

Blogivalikko

Blogimerkinnän kirjoittaminen

Blogimerkinnälle annetaan otsikko, siihen kirjoitetaan tekstiosa ja mukaan voidaan liittää liitteitä, esim. kuvia. Julkaise-valinnalla valitaan, näkyykö julkaisu vain Itsellesi vai Kaikille tällä sivustolla.  Jos sivuston asetuksissa blogit ovat avoinna kaikille internet-käyttäjille, myös Kaikille internet -käyttäjille -valinta on julkaisussa mahdollinen.  Blogimerkintään voi lisätä myös tunnisteen, jolloin se on löydettävissä myös tunnisteiden avulla. Tunniste voi olla uusi tai sen voi valita olemassaolevista tunnisteista.

 

Blogimerkinnän lisääminen

Kurssin blogit

Moodlen blogit ovat käyttäjien omia blogeja, muilla käyttäjillä on mahdollisuus jättää blogikirjoituksiin kommentteja. Lisäksi käyttäjien blogimerkinnät voidaan yhdistää kursseihin aiemmin esitetyllä tavalla. Kurssialueelle voidaan luoda kurssin osallistujien yhteinen blogi Keskustelualue-aktiviteetilla.