AutoEnrol- lisäosa

 

AutoEnrol- lisäosa lisää kaikki tai tarkemmin määritellyt käyttäjät automaattisesti tietylle/tietyille kursseille haluttuun rooliin, esim. opiskelijoiksi, silloin kun he klikkaavat kurssin nimeä järjestelmässä tai silloin kun he kirjautuvat Moodleen.

Heidän ei siis tarvitse kurssin nimen klikkaamisen jälkeen painaa enää erikseen Lisää minut kurssialueelle -painiketta kuten aiemmin kursseilla, joilla ei ole Auto Enrol -rekisteröitymistapaa lisättynä.

AutoEnrol-lisäosan lisääminen kurssille

 

  1. Avaa kurssi Moodlessa
  2. Asetukset-välilehdeltä/lohkosta valitse Käyttäjähallinta -> klikkaa osallistujien lisäämistavat

 

 

  1. Sivu listaa kurssin rekisteröitymistavat.
  2. Seuraavaksi lisäämme kurssille Auto enrol -rekisteröitymistavan. Valitse siis ”Lisää rekisteröitymistapa” -alasvetovalikosta ”Auto Enrol”

 

  1.  Tämä aukaisee autoenrol-lisäosan asetukset, klikkaa sivulla ”näytä lisää…”- linkkiä jotta pääset määrittelemään tarkemmat asetukset.

     

  1. Nyt voit määritellä AutoEnrol-lisäosan tarkemmat asetukset.
  •  Custom label -kenttään voit antaa rekisteröitymistavalle oman nimen.
  •  Role-alasvetovalikko määrittelee roolin johon henkilöt lisätään kurssille.
  •  Enrol when -alasvetovalikko määrittelee missä vaiheessa henkilöt lisätään kurssille. Vaihtoehdot ovat;
    • ”Loading the course”, joka tarkoittaa, että heidät lisätään kurssille, kun he klikkaavat kurssin nimeä järjestelmässä.
    • ”Logging into site” tarkoittaa sitä, että jokainen Moodleen kirjautuva henkilö lisätään kirjautumisen yhteydessä automaattisesti kurssille aiemmin määrittelemääsi rooliin.
  •  ”Always enrol” -alasvetovalikko määrittelee lisätäänkö jo kurssilla olevat henkilöt uudestaan sille Auto Enrol -rekisteröitymistavan kautta.
     


  

 

 

  1.  ”User filtering” -otsikon laajentamalla voit halutessasi määrittää että henkilöt lisätään automaattisesti luotaviin ryhmiin tai että vain tietyn tiedon omaavat henkilöt pääsevät kurssille.

  • Group by -asetus luo kurssille automaattisesti ryhmät valitun arvon mukaisesti ja lisää ehtoihin osuvat käyttäjät niihin;
    • Select...-vaihtoehto tarkoittaa sitä, että mitään ei ole valittuna eikä ryhmiä luoda automaattisesti.
    • Auth method -asetus luo ryhmät käyttäjien käyttäjäntunnistusmetodien mukaisesti (esim. manual) ja lisää kunkin käyttäjän hänen käyttämänsä metodin mukaisesti oikeaan ryhmään.
    • Department eli Osasto luo ko. kentän mukaisen ryhmän kurssille ja lisää henkilön siihen. Esimerkiksi ne, joiden Moodlen profiilissa on Osasto-kentässä tieto "osasto1", lisätään ryhmään "osasto1", ne joiden profiilissa on osastotietona "osasto2" lisätään ryhmään osasto2 jne.
    • Institution eli Laitos-kenttä toimii kuten Osasto-kenttäkin.
    • Language-kentällä kurssille luodaan ryhmät käyttäjän kielivalinnan mukaisesti eli esim. fi-ryhmä suomen kieltä käyttäville ja heidät lisätään automaattisesti ko. ryhmään.
    • Email address lisää kaikki opiskelijat no email address -nimiseen ryhmään.
  • Allow only -kentässä voidaan määritellä vielä tarkemmin ketkä sallitaan Group by -asetuksen perusteella kurssille.
    • Esimerkki 1: Jos on valittu Group by -asetukseen ”Language”, niin Allow only -kentässä voidaan määritellä, että vain fi-käyttäjät pääsevät kurssille Auto Enrollin kautta.
    • Esimerkki 2: Jos Group by -asetuksena on ”Department”, niin Allow only -kenttään voidaan määritellä "osasto1", jolloin vain ko. osaston henkilöt pääsevät/lisätään automaattisesti kurssille Auto Enrollin kautta.
  • Soft match -asetus määrittelee, tarvitseeko ehdon täyttyä kirjaimellisesti, vai sallitaanko osittainen vastaavuus.
  • Limit-kenttä määrittelee, kuinka monta henkilö maksimissaan kurssille päästetään AutoEnrol-lisäosan kautta rekisteröitymään, oletusarvo on 0, joka tarkoittaa sitä, että ylärajaa ei ole määritelty.

 

8. Kun olet määritellyt haluamasi asetukset, voit painaa Lisää rekisteröitymistapa -painiketta, ja nyt kurssille on lisätty Auto Enrol -rekisteröitymistapa.

 

9. Nyt kurssille on määritetty Auto Enrol -kirjautumistapa. Auto Enrol -kirjautumistapaa ei voi poistaa kurssilta kokonaan, mutta sen voi poistaa käytöstä laittamalla ”silmän kiinni” Muokkaa-sarakkeessa.