IMS-sisältöpaketti

Voit lisätä kurssiin IMS-standardin mukaan luotuja sisältökokonaisuuksia. Tietoja IMS-standardista on sivulla IMS Interoperability Standards.

IMS-sisältöpaketteja voi luoda ja muokata erilaisilla sisällöntuotantotyökaluilla. Sisältö esitetään tyypillisesti usealla sivulla navigaation kanssa. Erillinen sisällöntuotantotyökalu tuottaa .zip-tiedoston, joka voidaan sitten ladata kurssialueelle Moodleen IMS-sisältöpaketti -aineistona. Pakattu tiedosto puretaan Moodlessa automaattisesti. Sisällön esittämiseen on vaihtoehtoja, kuten ponnahdusikkuna, navigaatiolista tai painikkeet.

IMS-sisältöpaketti lisätään samalla tavalla kuin muutkin aineistot Moodlessa: Muokkaustila päälle > Lisää aineisto tai aktiviteetti > IMS-sisältöpaketti > Lisää.

Tärkeimmät asetukset

Kun lisäät uuden IMS-sisältöpaketin, päädyt ensiksi asetussivulle. IMS-sisältöpakettia lisättäessä kannattaa erityisesti kiinnittää huomiota seuraaviin asetuksiin:

  • Nimi on pakollinen tieto ja näkyy kurssisivulla.
  • Kuvaus voidaan näyttää kurssisivulla nimen lisäksi.
  • Pakettitiedosto-kohtaan ladataan itse sisältöpaketti ZIP-tiedostoksi pakattuna.
  • Rajoita pääsy ja Opiskelijoiden edistyminen

Myöhemmin pääset muuttamaan asetuksianapsauttamalla pientä kynäkuvaketta kurssisivulla IMS-sisältöpaketin vieressä, kun olet muokkaustilassa.