Kohorttien synkronointi

Moodle ympäristöön on mahdollista määrittää käyttäjistä automaattisesti päivittyviä sivuston laajuisia ryhmiä eli kohortteja. Kohorttien avulla voidaan liittää tietty joukko käyttäjiä kurssille kohortin synkronointi menetelmällä  Kohortin synkronoinnin avulla kurssin osallistujalista päivittyy automaattisesti kohortin jäsenien mukaisesti ja kohortin uudet jäsenet liitetään automaattisesti kurssin osallistujiksi.


Jotta kohortin jäsenet voi määrittää päivittymään automaattisesti,  on ensin luotava kohortti ja määritettävä Kohorttien synkronointi -lisäosan perusasetukset. Perusasetukset tarvitsee määrittää vain kerran, mutta niitä pääsee tarvittaessa myöhemmin muokkaamaan.

Kohorttien synkronointi - perusasetukset

Kohorttien synkronoinnin perusasetukset löytyvät Sivuston hallinta -> Käyttäjät -> Kohorttien synkronointi -näkymästä.

Valinnat määrittää ehdot, joiden mukaan synkronointi on mahdollista tehdä. Syötettyjä ehtoja voidaan kiinnittää tiettyyn kohorttiin. Ehdoiksi syötetään ne arvot, joita valittu kenttä voi saada. Ehdot syötetään tekstilaatikkoon rivi kerrallaan.

Kentät kohta määrittää, mihin käyttäjän profiilin kenttään ehtoja halutaan verrata. 

Asetukset tallennetaan sivun lopusta Tallenna muutokset painikkeella.

Kuvan esimerkissä Paikkakunta-kenttää verrataan Valinnat-kohdassa määriteltyihin kaupunkeihin

 

Kohorttien synkronoinnin perusasetukset

 

Kohorttien asetukset 

Kun halutut kohortit on luotu ja Kohorttien synkronoinnin perusasetukset on määritelty, kohdassa Määritä kohorttien asetukset määritellään mihin kohortteihin käyttäjät siirretään ehtojen perusteella. 

Valitse kohortti kohdasta valitaan kohortti, jonka asetukset halutaan määrittää.

 

Valitse kohortti

 

Valinnan jälkeen avautuvaan listaan rastitetaan ehdot, joilla pääsee kohortin jäseneksi. Mikäli ehtoja on useampi kuin yksi, riittää että yksi ehdoista täsmää käyttäjän tietoihin.

 

Kuvan esimerkin asetuksilla käyttäjä pääsee kohorttiin Turkulaiset, kun hänen profiilinsa paikkakunta kentässä on Turku.

Kohortin määritykset