Asetusten määrittely

Asetusten määrittely
 

Kurssin uudelleensuorituksen asetukset voit määrittää seuraavasti:

1. Avaa kurssin hammasratas ja valitse "kurssin uudelleensuoritus"

 

 


2. Tämä avaa asetusnäkymän.

 

 

Asetusnäkymän tärkeimmät muuttujat

 

  • Lisäosan kytkimet
     
    • Kurssin uudelleensuoritus sallittu <- tämä asetus asettaa lisäosan toimintaan. Huom! Tämä asetus suositellaan otettavan käyttöön vasta kun kaikki muut asetukset ovat määritetty ja tallennettu.
       
    • Muistutusviestit sallittu (valinnainen) <- tämä asetus ottaa käyttöön lisäosan lähettämät muistutusviestit suorituksien erääntymisestä.
      Kun tämä asetus otetaan käyttöön ja muutokset tallennetaan, ilmestyy tälle sivulle näkyviin Muistutukset-välilehti jolta voit muokata muistutusviestien asetukset ja sisällöt.



       
  • Kurssin erääntymisaika
    • Aseta kurssi- ja aktiviteettisuorituksille erääntymisaika, tähän on kaksi vaihtoehtoa.
       
      • Ajanjakson mukaan -asetus tarkoittaa sitä että kurssin suoritustieto poistetaan osallistujalta määritellyn ajan kuluessa, suhteessa hänen viimeisimpään kurssisuoritukseensa nähden.

        Ajankohta lasketaan siis hänen viimeisestä kurssin suorituksestaan eli esim. kuvassa poista osallistujien suoritukset vuosi viimeisestä suorituksesta laskien.




         
      • Määrätyn päivämäärän & kellonajan mukaan tarkoitaa ajankohtaa jolloin kaikilta kurssin osallistujilta poistetaan suoritusmerkintä, riippumatta siitä kauanko hänen viimeisestä henkilökohtaisesta kurssisuorituksestaan on kulunut aikaa.




         
      • Toteuta suoritusdatan poisto tarkoittaa sitä ajankohtaa jolloin aktiviteettitasoinen (tentti, scorm, palaute, todistus) opiskelijan suoritusdata poistetaan kokonaan sekä aktiviteetista että Moodlen raporteilta. 

        Huom! Määritä suoritusdatan poisto tapahtumaan ennen koko kurssin suorituksen poistamista jotta osallistujat voivat suorittaa kurssin uudelleen. He eivät voi suorittaa kurssia uudelleen mikäli aktiviteeteissa on dataa.

      • Alusta data vain aktiviteeteista -asetuksella voit valita poistetaanko suoritukset kaikista tuetuista kurssin aktiviteeteista vai vain tietyistä aktiviteeteista, jolloin voit valita ne alasvetovalikosta.
         



 
  • Näytä kurssin uudelleensuoritus-nappi
    Jos sallit tämän valinnaisen asetuksen käyttäjät voivat myös omatoimisesti alustaa aktiviteettidatansa sekä kurssin suorituksensa valittuna aikajaksona ennen kurssisuorituksen erääntymisjankohtaa ja suorittaa kurssin uudelleen.

    Kun tämä asetus otetaan käyttöön he näkevät lohkossa painikkeen "Suorita uudelleen" jota klikkaamalla järjestelmä poistaa heidän nykyisen suorituksensa ja he voivat aloittaa alusta.

Seuraavaksi: Muistutukset-välilehti