Merge user accounts -lisäosa

Yleistä

 

Merge users accounts -lisäosa mahdollistaa kahden eri käyttäjätilin suoritustietojen yhdistämisen.

  • Oletusasetuksilla järjestelmä yhdistää tunnukset ja vanha tunnus jätetään järjestelmään "ei kirjautumista" tilaan eli sitä ei poisteta mutta sillä ei voi enää kirjautua.
  • Toinen vaihtoehto on että toinen tunnuksista poistetaan kokonaan, jos et ole varma kumpi asetus teillä on käytössä niin tiedustele asiaa Mediamaisterin tukipalvelusta.
  • Työkalu listaa myös Moodlesta poistetut tunnukset, tälläinen tunnus voidaan yhdistää olemassaolevaan tunnukseen tarvittaessa. Tälläisen tunnuksen tunnistat siitä että sähköpostiosoitteen tilalla on HASH eli pitkä numero/kirjainsarja. Poistetun tunnuksen yhdistäminen olemassa olevaan tunnukseen ei liitä uutta tunnusta kursseille joilla vanha tunnus on ollut eli tämä tulee tehdä manuaalisesti (ainoastaan poistetun tunnuksen suoritustiedot siirtyvät uudelle tunnukselle).

 

Työkalun käyttäminen

Työkalun käyttäminen;

1. Avaa sivustonhallinta -> käyttäjät -> käyttäjätilit -> merge user accounts -> klikkaa merge user accounts.

 

 
 
 
2. Avautuvalla sivulla 'search for user' -hakukenttään kirjoita osa käyttäjän nimestä ja valitse samalla rivillä alasvetovalikkoon 'kaikki'
 
 
3. Kun tiedot ovat löytyneet näet ne "Select users to merge" otsikon alla. 
 
 
 
 
4. Seuraavaksi valitse mitkä tunnukset haluat yhdistää eli käytännössä: 
  • Tunnus joka säilytetään (user to keep)
  • Tunnus joka poistetaan (user to remove)
asettamalla valinta niiden kohdalle "user to remove" ja "user to keep" sarakkeissa.
 
 
 
 
5. Kun poistettava ja säilytettävä tunnus ovat valittu niin siirry sivun alaosaan ja kaikkien nimien alapuolelta valitse "save selection" päästäksesi esikatseluun.
 
 
 
 
6. Nyt voit esikatsella tunnuksia joita olet yhdistämässä ja peruuttaa tarvittaessa edelliseen vaiheeseen peruuta-painikkeella. Tunnukset yhdistetään vasta seuraavassa vaiheessa.
 
 
 
 
 
 
7. Kun olet aivan varma että poistettava ja säilytettävä tunnus ovat oikein niin klikkaa "merge user accounts"-painiketta ja vahvista että haluat varmasti tehdä tämän (riippuen lisäosan asetuksista toinen tunnuksista voidaan poistaa kokonaan)
 
 
 
 
 
8. Moodle yhdistää tunnukset joten odota kärsivällisesti. Jos yhdistäminen onnistuu näet viestin "merge successful" vihreällä palkilla. Jos näet punaisen palkin/virheilmoituksen niin ota yhteyttä Mediamaisterin tukipalveluun.
 
 
9. Nyt käyttäjätilit ovat yhdistetty ja vanha tunnus on joko estetty tai poistettu kokonaan.