Käyttäjätunnusten vanhentuminen -lisäosa (local_user_expire)

Käyttäjätunnusten vanhentuminen (Moodle_local_user_expire) -lisäosan avulla Moodlen käyttäjätunnuksiin on mahdollista: 

  1. Määrittää käyttäjätunnuksille voimassaoloaika jonka jälkeen tunnukset passivoidaan tai poistetaan kokonaan. Tämän voi tehdä manuaalisesti jokaiseen tunnukseen yksitellen määrittelemällä sen voimassaoloaika tai päivittää CSV-tiedostolla useaan tunnukseen kerrallaan halutut voimassaoloajat.

    ja/tai
     
  2. Tämän lisäksi on mahdollista ottaa käyttöön toiminallisuus joka poistaa tai passivoi x aikaa kirjautumatta olleet käyttäjätunnukset. Tämä toiminnalisuus ei ole pakollinen.

    Toimnnallisuus ei poista/passivoi "uusia" "ei koskaan kirjautuneita" käyttäjätunnuksia vaan määritellyn aikarajan mukaisesti eli jos asetetaan asetus että "poista kaikki 5 vuotta vanhat tunnukset" niin tällöin automatiikka poistaa kaikki tunnukset joilla ei ole kirjauduttu 5 vuoteen ja tunnukset joita ei ole muokattu viiteen vuoteen.

Lisäosan asetuksissa on valittavissa poistetaanko tunnukset kokonaan vai asetetaanko ne passiivisiksi. Passivoidut käyttäjät eivät voi kirjautua sisään, eivätkä saa mitään viestejä Moodlesta, mutta käyttäjän historia ja palautukset säilyvät tallessa.

1. Päättymisajan määritteleminen olemassaolevaan tunnukseen manuaalisesti

1. Käyttäjätunnuksen voimassaoloaika voidaan määrittää olemassa olevaan tunnukseen avaamalla se polusta sivuston hallinta -> käyttäjät -> käyttäjätilit -> selaa käyttäjiä -> hakemalla käyttäjän ja valitsemalla hammasratas-ikonin eli muokkaamalla tunnuksen tietoja

 

 
 
2. Avautuvalla sivulla laajenna otsikko "Muut kentät", määritä haluamasi päättymispäivämää ja laita ruksi kohtaan "ota käyttöön" ja tallenna tiedot.
 
 

2. Uuteen käyttäjätunnukseen päättymispäivämäärän määritteleminen

Kun luot uutta yksittäistä käyttäjätunnusta Moodleen niin näet sivulla saman "muut kentät"- otsikon, määritä haluamasi päättymispäivämää ja laita ruksi kohtaan "ota käyttöön".

 

 


3. Olemassa olevalle tai uudelle käyttäjätunnukselle päättymispäivän määritteleminen CSV-tiedostolla
 

Jos päivität olemassa olevia tai lisäät uusia käyttäjiä järjestelmään CSV-tiedoston avulla niin lisää CSV-tiedostoon uusi sarake profile_field_enddate ja kentän arvojen on oltava muodossa "VVVV-KK-PP", esim. 2015-12-31 tai maaliskuun 5. päivä 2019 eli 2019-03-05.
 
 
 
Tämä näkyy Moodlen puolella käyttäjän tiedoissa viennin jälkeen seuraavasti;
 
 
 
 

2. Olemassa olevien käyttäjätilien poistaminen tai passivoiminen automaattisesti.

Tämän voi tehdä väin pääkäyttäjien administrator-tason oikeuksilla eli tämä tulee tehdä yhteistyössä Mediamaisterin kanssa.

Asetuksissa voidaan määritellä voimassaoloaika nykyisille tunnuksille (voimassaoloaika-kenttä) jonka mukaan tunnukset passivoidaan tai poistetaan, yleensä kerran yössä ajettavan taustaprosessin aikana. Tällä tavoin voidaan lisäosan avulla poistaa esim. kaikki 5 vuotta vanhat tunnukset toiminnasta.

Toimnnallisuus ei poista/passivoi "uusia" "ei koskaan kirjautuneita" käyttäjätunnuksia vaan aikarajan mukaisesti esim. poistetaan vain 5 vuotta vanhat "ei koskaan kirjautuneet" tunnukset.

Kun poisto on ensimmäisen kerran tehty jää lisäosa tarkkailemaan taustalla kunnes taas seuraavat tunnukset saavuttavat 5 vuoden rajan jolloin ne poistetaan tai passivoidaan automaattisesti.