Tehtävä-aktiviteetin palautteiden arviointi

Tehtävä-aktiviteetin arviointinäkymä on muuttunut Moodlen 2.7 versiosta merkittävästi 3.1 versiossa siten että sille on nyt omistettu oma erillinen arviointi-sivunsa. Arvionti onnistuu seuraavasti:

1. Klikkaa tehtävä-aktiviteettia kurssilla

2. Avautuvalla sivulla klikkaa "arviointi"-painiketta

3. Moodle avaa automaattisesti uuden arvionti-näkymän.

  • Vasemmassa yläkulmassa on linkki "Kurssi: kurssin nimi" jolla pääset halutessasi palaamaan kurssin etusivulle.
  • Keskellä ylhäällä on valitun opiskelijan nimi.
  • Oikeassa yläkulmassa on alasvetovalikko johon voit kirjoittaa opiskelijan nimen tai josta voit valita opiskelijan, voit myös siirty yläkulman nuolikuvakkeilla yhden opiskelijan tiedoista toisen opiskelijan tietoihin.
     
  • Sivun vasemmassa keskiosassa näet opiskelijan palautteen. Moodle esittää automaattisesti palautetun tiedoston sisällön tässä osiossa ja esittää myös itse tiedoston tiedostona oikealla "palautus"-otsikon alla.
  • Sivun oikeassa keskiosassa on arviointi näkymä jolta voi antaa opiskelijalle arvosanan ja palautteen.
     
  • Sivun alalaidassa ovat "tallenna muutokset" ja "nollaa" -painikeet. Nollaus poistaa antamasi arvosanan ja palautteen valitulta opiskelijalta mikäli et ole vielä ehtinyt tallentamaan sitä.
  • Sivun alalaidassa ovat myös näkymäpainikkeet joilla voit valita näkyykö sinulle pelkästään opiskelijan palaute, pelkästään arviointi-sivu vai molemmat kuten oletuksena.

 

4. Valitse siis aluksi oikean yläkulman työkaluilla opiskelija jonka palautteen haluat arvioida, tämän jälkeen anna arvosana ja palaute oikeassa lohkossa ja paina "tallenna muutokset".

Huom! jos haluat että navigaatio selaa vain opiskelijoita jotka ovat palauttaneet jotain klikkaa oikean yläkulman "suppiloa" ja valitse "palautettu" tällöin navigaatio "selaa läpi" vain opiskelijoilta joilta löytyy palaute

5. Tämän jälkeen voit siirtyä oikean yläkulman navigaatiolla seuraavaan opiskelijaan ja arvioida hänen työnsä.

6. Kun olet arvioinut kaikki opiskelijat ja tallentanut muutokset, voit palata kurssin etusivulle painamalla vasemmasta yläkulmasta "Kurssi: kurssin nimi" -linkkiä.

!Huom Jos olet antanut arvioita tai palautteita niin selaimesi varoittaa sinua aina kurssin etusivulle palatessa, että tallentamattomat työt menetetään. 

Jos olet kuitenkin tallentanut viimeisen tekemäsi muutokssen jälkeen muutokset "tallenna muutokset" -painikkeella, niin arvionnit säilyvät eli voit painaa "poistu"-vaihtoehtoa ja palata kurssin etusivulle.