Kurssin palauttaminen

Huomaa: Kurssien palauttaminen järjestelmään vaatii tiettyjä käyttöoikeuksia. Riittävät oikeudet on oletusarvoisesti Ylläpitäjän, Hallinnoijan, Kursinluojan ja Opettajan rooleissa olevilla käyttäjillä. Jos sinulla ei ole riittäviä oikeuksia saat palauttamisen aikana virheilmoituksen tai et näe siihen liittyviä valikoita.

Kurssi voidaan palauttaa järjestelmään kolmella eri tapaa: 

  • Palauta uutena kurssina
  • Palauta tälle kurssille
  • Palauta olemassa olevaan kurssiin (eli jollekin muulle kurssille kuin sillä jolta palauta-toiminto käynnistettiin)

Kurssin palautuksen voi aloittaa joko etusivulta (managerit/hallinnoijat) tai kurssin sisältä (opettajat/kurssinluojat).

Kurssin palauttamisen vaiheet

Valitse varmuuskopiotiedosto

  1. Napsauta kurssialueen tai etusivun asetuksissa Palauta.
  2. Valitse varmuuskopiotiedosto
    • vetämällä tiedosto hiirellä pudotusalueelle ja napsauttamalla Palauta,
    • napsauttamalla Valitse tiedosto -painiketta ja hakemalla tiedoston
      TAI
    • napsauttamalla Palauta Kurssin varmuuskopioalueella tai Käyttäjän yksityisellä varmuuskopioalueeella, jos haluamasi varmuuskopio näkyy siellä.
      Palauta-sivu

Esikatsele ja vahvista palautettava sisältö

Tarkista avautuvalla Vahvista-sivulla palautettavan kurssin tiedot ja sisältö. Napsauta sivun lopussa Jatka.

Valitse palauttamisen kohde

Valitse minne ja miten kurssi palautetaan. Vaihtoehtoja on useita:

  • Palauta uutena kurssina: Tässä kurssille on myös valittava Kategoria. Ylläpitäjä voi lisätä sivustolle kurssikategorioita Sivuston hallinnassa. Jos kategoriaa ei näy heti listalla, voit käyttää haku-toimintoa etsiäksesi kategorian.
  • Palauta tälle kurssille palauttaa varmuuskopioidun kurssin sisällön sille kurssille jolta aloitit palautusprosessin. Valintoja ovat:
    • Yhdistä varmuuskopioitu kurssi tähän kurssiin: Kurssille palautettavat aktiviteetit palautuvat niihin aiheosioihin joissa ne ovat alkuperäisessä varmuuskopiossa olleet.
    • Poista tämän kurssin sisältö ja palauta
  • Palauta olemassaolevaan kurssiin: palauttaa kurssin jollekin toiselle kurssille, kuin sille jolta aloitit palautusprosessin.Valintoja ovat
    • Yhdistä varmuuskopioitu kurssi olemassaolevaan kurssiin
    • Poista olemassaolevan kurssin sisältö ja palauta
    • Valitse kurssi -kohdassa on valittava listasta kurssi, johon varmuuskopio palautetaan. Jos haluamaasi kurssia ei näy, voit etsiä sen haku-toiminnolla.
      Osa sivusta palautuksen kohde
  • Napsauta Jatka sen vaihtoehdon kohdalla, jota haluat käyttää.

Asetukset

Asetukset-sivulla voit jättää varmuuskopiosta pois tietoja joita et halua palauttaa järjestelmään. Jos haluat jättää jotain pois, ota valinta kyseisen aiheen kohdalta pois. Jos haluat ottaa kaiken mukaan, varmista että kaikissa kohdissa on valinta ja napsauta Seuraava-painiketta.

Skeema

Skeema-sivulla määritetään palautetun kurssin nimi, aloituspäivä, mitä aktiviteetteja kohdekurssille palautetaan ja korvataanko tiedot, jos olet palauttamassa kurssia olemassaolevaan kurssiin.

  • Kurssin nimi: Oletuksena näytetään varmuuskopioidun kurssin nimi.
  • Kurssin lyhenne: Oletuksena näytetään varmuuskopioidun kurssin lyhytnimi.
  • Kurssin aloituspäivä: Oletuksena näytetään varmuuskopioidun kurssin aloituspäivä.
  • Päällekirjoita kurssin asetukset: Tämä näytetään, jos olet palauttamassa kurssia olemassaolevaan kurssiin. Valitse, haluatko korvata olemassaolevat tiedot varmuuskopioiduilla tiedoilla. Jos et salli kohdekurssin asetusten päällekirjoitusta (Valinta: Ei), nimen ja aloituspäivämäärän muutokset eivät tallennu.
  • Kurssin sisältö: Voit poistaa valinnat niistä sisällöistä tai sisältöjen käyttäjätiedoista, joita et halua palauttaa.

Napsauta Seuraava-painiketta.

Esikatsele

Esikatselusivulla voit vielä varmistaa että kaikki tarvittava on palautumassa. Vihreä merkki kertoo, että aineisto on palautumassa kurssille ja punainen kertoo että sitä ei olla palauttamassa. 

Jos kaikki näyttää olevan kunnossa napsauta sivun alareunassa Suorita palautus -painiketta. Jos haluat tehdä muutoksia, palaa edellisille sivuille Edellinen-painikkeella.

Palautuksen edistyminen näytetään graafisena palkkina. Prosessiin kuluva aika riippuu palautettavan aineiston määrästä ja järjestelmän suorituskyvystä.

Kun on valmista, sinut ohjataan Valmis-sivulle, jolla kerrotaan onnistuiko palautus vai tapahtuiko virheitä tai muuta huomioitavaa. Jos virheitä ilmeni, kannattaa kopioida "Tekniset tiedot ja varoitukset"-kentästä löytyvät virheenjäljitystiedot erilliseen tekstitiedostoon ja toimittaa tiedot ylläpitäjälle/hallinnoijille asian ratkaisemiseksi.

Napsauta Jatka -painiketta.

Sinut ohjataan palauttamallesi kurssille tai takaisin sille kurssille jolta palautuksen aloitit. Kannattaa vielä käydä läpi kurssin asetukset ja tarkistaa että kaikki on niin kuin haluat.