Käyttäjien poistaminen

Paras tapa poistaa käyttäjiä järjestelmästä riippuu poistettavien määrästä. Käyttäjien poistamiseen tarvitset ylläpitäjän tai Hallinnoijan oikeudet.

Yksittäisen käyttäjän poistaminen

  1. Mene sivulle Sivuston hallinta > Käyttäjät > Käyttäjätilit > Selaa käyttäjiä.
  2. Napsauta halutun käyttäjän rivillä Poista-ikonia (ruksia).
    Jos käyttäjiä on paljon, voit lisätä suodattimen käyttäjän nimen etsimiseksi.

Useiden käyttäjien poistaminen

  1. Mene sivulle Sivuston hallinta > Käyttäjät > Käyttäjätilit > Useiden käyttäjätietojen muokkaus.
  2. Etsi suodattimien avulla haluamasi käyttäjät. Saat lisää suodatusvaihtoehtoja napasauttamalla Näytä lisää... -linkkiä.
    Suodattimilla löytyneet käyttäjät tulevat näkyviin Valittavissa-kenttään.
  3. Siirrä haluamasi käyttäjät Valitut-kenttään.
  4. Valitse Valituille käyttäjille... -alasvetovalikossa Poista.
  5. Napsauta Hae-painiketta.
  6. Vahvista poistaminen avautuvalla sivulla.

Jos valittujen joukossa on käyttäjiä, joita et voi poistaa, ketään ei poisteta.

Käytäjien suodattaminen
Käytäjien suodattaminen

Käyttäjien poistaminen CSV-tiedoston avulla

Voit poistaa käyttäjiä CSV-tiedoston avulla. Tiedostossa on oltava kaksi saraketta: username (käyttäjätunnus) ja deleted (poistettu). Poistettavien käyttäjien riveillä on arvona oltava "1". Aseta Lataustyypiksi Ainoastaan päivitä olemassaolevat käyttäjät ja Salli poistot -asetukseksi Kyllä.

Alla on esimerkki valmiin CSV-tiedoston rakenteesta:

username       deleted
olli.oppilas   1
test.user      1

Lisää tietoa CSV-tiedoston käyttämisestä on sivulla Käyttäjien lisääminen.